Kraftplatser i Sverige

Det sägs finnas platser på jorden, så kallade kraftplatser, som har särskilda energier som vissa människor kan känna av på olika sätt. Energierna på de här platserna ska ha en positiv påverkan på vår kropp och själ. Här är några av de mest kända kraftplatserna i Sverige. Åk hit om du behöver fylla på. När det är ok för Corona.

Ales stenar, Kåseberga på Österlen

Ales stenar i Ystad kommun är en fornlämning av typen skeppssättning och består av femtionio stenar. Platsen ses som en av de största kraftplatserna i södra Sverige. En del tror att stenformationen är en slags gravplats medan andra hävdar att det är någon form av astronomisk kalender, som en solkalender. De olika stenarna sägs bestå av positiv och negativ energi, som tillsammans laddas upp av underlaget under jorden som består av sand och lera i olika lager. Leylinjer sägs också utgå utifrån stenarna, vilket bidrar till den starka energin på platsen. Utsikten över havet här är minst sagt imponerande.

Stenshuvud Nationalpark i Kivik i Skåne

Stenshuvud nationalpark är en populär plats för vandringar, meditationer, trumresor och för att ladda med ny energi. Själva berget Stenshuvud består av tre toppar varav den norra är den högsta med sina 97 meter över havet. Inom nationalparken finns många olika naturtyper vilket ger en artrik flora och fauna. Här finns sandhed, kalkfuktäng, klippkust, enefälad och vacker sandstrand.

Berget Omberg i närheten av Vadstena

Omberg är ett berg på östgötaslätten och många vittnar om att det finns kraftfulla energier här. Omberg är en ekopark och det finns fina vandringsleder och fantastisk natur med bland annat jätteekar, vackra orkidéer och storslagen utsikt ut över Vättern och det omgivande landskapet. I området kring Omberg bor många konstnärer, som finner sin inspiration i naturen och de speciella energier som sägs finnas vid berget.

Bastedalens Kinapark söder om Askersund

Bastedalens Kinapark är utformad i kinesisk stil och här sägs det finnas flera starka energipunkter. Utmärkande för kinesiska trädgårdar och parker, och också för Kinaparken, är bland annat dess avskärmning från den yttre världen som gör att det blir en särskild atmosfär inne i parken. Du kan promenera i den kinesiska trädgården bland sten, vatten, paviljonger, broar, drakar och vindspel. Det är lätt att gå ner i varv här och få tid för reflektion och stillhet i den rofyllda parken.

Anundshög i utkanten av Västerås

Anundshög är Sveriges största forntida gravhög, 9 m hög och 64 m i diameter. Det fornminnesområde där Anundshög ingår består av tolv gravhögar, tio runa stensättningar, fem skeppssättningar, fjorton resta stenar och en runsten. Anundshög är från 500-700 år e.Kr. och trots att området innehåller ett stort antal gravplatser vittnar många om de positiva energierna på platsen. Det sägs också finnas flera healingplatser och energiplatser i området som kan vara möjliga att känna in eller få utslag på med exempelvis en slagruta.

Om du vill läsa mer om de här kraftplatserna finns det bra information här:

https://www.lotusblomman.nu/kraftplatser-i-sverige/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s