Vecka 20

Jag mår bättre nu. Det går lite upp och ner men aldrig förut har jag varit så glad i medicin. Jag gick med huvudet sänkt i tre månader och du som läste förra måndagen vet varför. Det sliter när en får kämpa för minsta lilla, när allt som en ska göra känns för tungt. Jag har pustat, suckat och stönat och det är inte särskilt kul för resten av familjen. När läkaren gav mig beskedet andades jag ut. Jag satt på en omodern trästol mitt emot henne och blev ställd men lättad när hon gav mig en analys av sjukdomsbilden. Jag var inte beredd på att få en sjukdom. 

Om det skulle vara så enkelt som att vara för eller emot medicin så hade jag förut sagt mig vara emot. Men det var innan jag fattade hur jobbigt det är att må så dåligt utan att kunna fixa sig själv. Just nu är jag så jävla glad för min medicin som har lugnat min sköldkörtel och därmed alla symtom. Min puls är lugnare, min aptit och min törst är normal. Jag är pigg och orkar vara uppe hela dagarna. Min kropp skakar inte längre och jag har blivit väldigt trevlig igen. Det kokar inte i blodet så att säga. 

Jag har börjat äta antiinflammatorisk mat till nittio procent. Det har jag velat göra i många år. Lite synd att det skulle behövas en sjukdom för att jag skulle göra slag i saken kan en tycka. Men, jag brukar inte tänka så. Jag brukar utgå från hur det ser ut i stunden och tänka positivt framåt. Min kropp har Graves sjukdom och det är som det är. Jag har börjat äta bättre mat och det är kul.

Det bästa som hänt det senaste är att jag är pigg. Att vara energilös är värdelöst. Jag har lagat nya maträtter och bakat efter recept. Gräsmattan har blivit klippt och jag har orkat ha givande samtal. Idag har jag gått sex kilometer utan att behöva stanna. Det går framåt. Om sju veckor får jag börja träna igen. Då kanske jag springer i en annan skog. 

2 reaktioner till “Vecka 20

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s