Månadens sten, Maj – Smaragd

Bild lånad från kristallrummet.se

Smaragd tillhör gruppen beryller och är den mest sällsynta och ädlaste av beryller. Brytningen av kristallen sker till stor del i Sydamerika och Sydafrika där den växer i små gångar eller på väggarna i hålrum i moderberget.

Stenen sägs vara en tröst för hjärtat och en symbol för rikedom i alla dess former. Den fyller sin bärare med tillit och kärlek samt stödjer förmågan att kunna ge och ta emot kärlek i sin renaste form. Smaragden stimulerar också intelligens och sunda ställningstaganden.

Smaragdens gröna kraft bär ett budskap om harmoni, växtkraft och visdom. Den hjälper dig att känna tacksamhet inför livets storhet. Den påminner dig om jordens överflöd, den gröna planeten och att vi behöver vårda stort som smått, allt från att ta hand om dig själv till att värna om helheten.

Stjärntecken: Oxen, Tvillingarna och Väduren 

Chakra: Hjärta

Information hämtad från https://www.kristallrummet.se/Mer-om-manadsstenar.html

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s