Vecka 18

Det var inte min vecka riktigt, den som passerade. Det mesta gick åt skogen. När jag öppnade dörren till garaget hörde jag vatten klucka från pumprummet. Det är inte särskilt roligt att höra vatten skvala där vatten inte ska skvala. Golvet var täckt med tre centimeter vatten och jag blev handlingsförlamad. Det var inte förrän pappa kom som jag insåg att vattnet som hamnat fel måste skyfflas undan snabbt. Några timmar med för mycket vatten först och sedan många timmar med inget alls. Då slog det mig vilket användbart livsmedel vatten är. Och hur jobbigt det är när en inte kan spola på toaletten. Eller ha vatten till tandborstningen. Eller till att tvätta händerna. Som tur var finns det hjältar som kan rycka ut. Personer som är duktiga på VVS. 

Dagen efter vattnet kom tillbaka förstörde jag min ljumske. Jag gjorde en del lite för tunga lyft och sedan ville inte illiopsoas mer. Det gjorde bara mer och mer ont under eftermiddagen. På kvällen ringde ett asshole på en annons jag lagt ut på Blocket. Inledningsvis hade han frågor om boxningssäcken jag sålde men ganska snabbt sa han att han nog trodde att min man hade koll på det här med att kvinnor ska misshandlas och våldtas. Jag tryckte snabbt bort samtalet men låg vaken nästan hela natten och kände rädsla. Det var först på morgonen, när hjärnan var pigg, som jag kunde tänka rationellt igen. 

Nästa dag när jag hade en läkartid för att kolla upp några märkliga symtom jag burit på ett tag, startade inte min bil. Jag svor inte en enda gång. Jag blev stressad och skrattade. Än en gång fick mamma och pappa rycka ut. Det gick ganska fort på småvägarna om vi säger så och jag kom bara tio minuter för sent. Jag fick ta blodprov och EKG. Resten av dagen hade jag så ont i ljumsken att jag låg ner. Det kändes som ryggskott fast i ljumsken. Till slut kändes det som att jag skulle svimma av smärtan och då tog jag två tabletter. Det händer inte ofta kan jag lova. Jag härdar nästan alltid ut. När tabletterna tagit udden av smärtan linkade jag till badrummet för att hämta tvätten. Då hade det läckt vatten från tvättmaskinen. Det låg som rätt stora öar och floder över halva badrummet. Sedan tänkte jag att nu får det fan räcka. Men det gjorde det inte. På morgonen nästa dag ringde läkaren från Vårdcentralen som jag träffat dagen innan och sa att hon fått svar på proverna jag tagit och att jag var tvungen att åka direkt till akuten. Men det tar vi nästa måndag.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s