Jag for ner till bror, Karin Smirnoff

Läs den här boken Gör det bara. En fantastisk berättelse om Jaana som återvänder till byn i glesbygden där hon växte upp för att hälsa på sin bror som håller på att supa ihjäl sig. Det mesta är som vanligt i Smalånger förutom att Maria har hittats död och ryktena går. Jaana träffar den tystlåtna konstnären John och tar jobb på hemtjänsten.

”Jag sneglade på honom. Det lockiga håret böljade runt hans huvud. Han log lite. Flyttade sin hand mot min. Vi fortsatte viska. Menade du vad du sa sist. Både ja och nej. Jag vet inget om dig. Hör bara massa saker och vet inte vad som är sant. Litar du på mig frågade han. Nej svarade jag.”

Nu var jag där igen. Berättelse mot berättelse och jag i mitten som en skiljedomare. Två fyllon med minnesluckor på varsin sida om sanningen.

På jobbet möter hon människor hon inte träffat på många år och de välbekanta ansiktena väcker minnen. Ju längre boken lider desto mer av Jaanas förflutna kommer upp till ytan.

Det här är en fenomenal bok om livet, kärlek, våld och förlåtelse . Det är en svart och rå bok där det vackra och det trasiga blandas. Boken har blivit Augustnominerad och uppmärksammad bland annat för sitt säregna språk, som jag älskar. Författaren använder inga skiljetecken utan bara punkter och hon använder bara stor bokstav i början av en ny mening. Jag tycker mycket om hur hon skriver ihop karaktärernas namn. Till exempel eskilbrännström. Det rimmar så väl med livet på landet.

Har du inte läst den här boken än så rekommenderar jag dig verkligen att göra det. En läsupplevelse utöver det vanliga. Nu ska jag ta mig an Vi for upp med mor.

2 reaktioner till “Jag for ner till bror, Karin Smirnoff

  1. Och Vi for upp med mor är ännu bättre! Där får man lära känna Jaana mer. Jag längtar efter att få läsa trean nu! De är fantastiska.

    Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s