Vecka 15

Dag tjugotvå i isolation men det går inte någon större nöd på oss. Efter att ha känt i ett halvår att jag inte hinner med har plötsligt en känsla av att hinna med och räcka till infunnit sig. Det är en positiv nyhet för mig i Corona-tider. Inget ont som inte för någonting gott med sig. Jag tänker att det inte bara är jag som mår bra av att sakta in och tänka efter. Fast så klart är det mesta skit med det här viruset.

Jag har hunnit vara kreativ i köket. Det ställe där det inte sällan händer att jag står och suckar. Lite bortskämt jag vet men det är jobbigt att vara den som lagar dagens alla mål själv, varje dag, året runt. Men så kanske en inte kan säga i de här tiderna. Nu kanske en måste vara tacksam bara. Att det finns mat att laga. Att en har någon att laga den till. 

Jag går ut varje dag. Den friska luften är nyckeln nu. Skogen som ett andra hem. Träden som en beskyddande fader. Solen har lyst på oss väldigt mycket det senaste. Har ni tänkt på det? Att himlen varit blå och solen har förfört. Jag väntar ivrigt på att träden ska bli gröna och att knopparna ska brista. Det är kanske min sista vår och sommar här. Jag har älskat att bo här när den gröna grottan sluter sig runt oss och stänger ute allt annat. När sommaren är här skänker den oss det shangrila som vi alltid söker. Jag väntar med spänning. Försöker undvika att läsa nyheterna för många gånger per dag. Orden och bilderna går rakt in från drabbade delar av världen och jag får ett tryck i bröstet varje eftermiddag. Det är svårt att leva sitt liv när andra delar dör. Halva mitt hjärta är i Spanien, trettio procent fladdrar runt över andra delar av världen. Jag försöker hålla kvar de resterande procenten i mig. Men jag måste nog skärpa mig. Det hjälper kanske inte att mitt hjärta blöder över. Det är kanske inte det som världen är i behov av just nu. Medlidande är så väldigt snårigt. Det kanske är bättre att jag står stadig och stark.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s