Lyckobringande Symbol: Fågel Fenix

Fågel Fenix är en lyckobringande symbol som representerar yin, den feminina energin. Fenix är väldigt intressant då den har en tupps huvud, en svalas rygg, ögon som solen, näbb som månen, vingar som vinden, svans som träden och fötter som jorden. Hon ger lycka och fred. Vad mer finns att önska.

Fågel Fenix finns också i den grekiska och egyptiska mytologin. Där brinner den upp när den blivit gammal och ur askan föds den på nytt vart femhundrade år. Den är en symbol för transformation av vårt medvetande från överlevnad till kärlek. Kärlek är ju ändå nyckeln till det mesta så gå med Fågel Fenix.

Du kan köpa den fina FENIX poster som är på bild högst upp i inlägget här:

https://www.jotex.se/fenix-poster-50×70-cm/1536660

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s