En semestervecka som kom och gick

Måndag

Jag sov dåligt på natten eftersom jag hade kackerlacks-vakt. Jag vaknade en gång i timmen och rekade ytorna. På morgonen drack jag kaffet svart och försökte kicka igång mig själv. Solen nådde poolområdet precis när jag hade städat färdigt uteplatsen. Sandstormen som kommit och gått på Teneriffa några veckor tidigare hade lämnat tydliga spår. Jag somnade över boken intill poolen och när jag vaknade igen simmade jag tjugo längder.

Sanden var lagom varm på stranden i Los Cristianos och jag badade två gånger. Vi blev hungriga. Han såg glad ut när han såg oss igen och frågade qué tal. Jag sa bien och frågade y tú. Han svarade bien bien och lagade vår mat. En wrap med alger som var satans god. Solen hade värmt min hud hela dagen och när den gick ner vid sjutiden var jag tillfreds. 

Tisdag

Sprang, solade och badade i pool. Läste ut en väldigt bra bok som jag ska skriva ett inlägg om inom kort.

Handlade i modernt shoppingcenter, Parque Santiago 6, och beställde läsk av stiliga servitörer. Hittade chokladen som jag suktat efter i månader. Köpte fyra stycken. Handlade kläder som inte var till mig och blev medlem och fick fin rabatt.

Åkte vidare till annan galleria, Siam Mall. Hade kul. Spelade fotbollsspel på taket och skrattade väldigt mycket. Satt i en knäpp soffa. Körde fel i rondellen och blev tutad på. För tredje gången. På tre dagar. Tut, tut. Spelade basket på en plan i närheten efter middagen. Kidsen i hoodsen var också där. Läste ett magasin. 

Onsdag

Spelade basket efter frukosten och sedan hängde vi vid poolen. Åt lunch på K-Vegan. Tofu ahumado con mojo, som lagades av en äldre, rar man. Drack kombucha.

Beställde kaffe med sojamjölk och rooibos te i den här söta vagnen.

Letade frisör i Los Cristianos men hittade ingen som var öppen. Hittade istället femton liter väggfärg och målarverktyg som vi kånkade till bilen. Svetten lackade. Mina nya platåsandaler gav mig skoskav och det var lite svårt att köra bil med dem på. Vi åkte till våra gamla kvarter i Palm Mar och en klippte av tio centimeter hår för där hittade vi vår gamla frisör. Jag köpte en strandväska och mat. Alltid mat. Alltid hungriga igen. Åkte hem och nojjade över min klipptid dagen efter och att de inte skulle förstå vad jag menade. Himla onödigt. 

Torsdag

Jag klippte håret och gjorde ljusa slingor hos en tyst och trevlig frisör. Det gick fint. Så klart. Vi åt mat på haket som vanligt, mötte upp några vänner och drog till stranden.

Det var bäst att stanna vid strandkanten eftersom det var portugisisk örlogsman i havet. Den livsfarliga manetliknande organismen sprutar ut ett nervgift som kan orsaka hjärtstillestånd. Tentaklerna kan bli upp till femtio meter långa och där sitter nässelceller som reagerar och skjuter ut sitt gift vid beröring. Inte så lockande. Gul varningsflagga var hissad.

Spelade strandtennis, bjöd på glass, handlade mat, laddade ner, köpte en gulmönstrad blus. Ville köpa en kamouflagefärgad blus och en kamouflagefärgad jacka men tänkte att hela min garderob inte kan vara kamouflage. Gjorde toast. Läste. Hörde att Danmark och Norge stängt skolor på grund av Covid-19. Tänkte så klart tanken på att stanna här. Sätta mig i karantän på ön. 

Fredag

Hade en väldigt lugn dag och hängde vid poolen halva dagen. Började måla om de gula strukturväggarna som såg så tråkiga ut och gjorde hela lägenheten mörk. Väggarna i vardagsrummet blev vita och jag räckte ända upp till taket när jag stod på en ranglig trästol. Tänkte att jag borde köpa en trappstege. Helst innan jag tappade balansen. Men gjorde så klart inte det. Såg på film och åt några spanska godisbitar på kvällen. 

Lördag

Åkte till stranden. Sprang några kilometer längs havet innan jag hoppade i Atlanten.

Simmade med småfisk i turkost vatten och var nöjd. Örlogsmanen syntes inte till. Somnade i solen. Som vanligt. Svårt att ligga still utan att somna tycker jag.

Åkte till La Pepa Food Market och var nästan själva på hela matmarknaden. Började ana oråd. Kändes som om apokalypsen var i antågande. Var jorden och mänskligheten på väg mot undergång? Googlade. Såg att Spanien släcker ner om två dagar. Varken UD eller flygbolaget hade avrått oss från att resa men läget hade ändrats snabbt. Beställde tre olika efterrätter efter middagen som vi delade på. Mangotårta, Carrotcake och Brownie. Allt veganskt så klart. Lyssnade på kocken som sjöng. 

Söndag

Städade lägenheten, tvättade och packade ihop våra saker. Gick till affären och handlade proviant. Det var molnigt så vi spelade kort i väntan. Åkte till flygplatsen och lämnade hyrbil. Väntade i väldigt lång kö vid incheckningen med väldigt mycket anda människor. Vänthallarna var proppade med homo sapiens sapiens och allt var stängt. Alla flyg var försenade och vi åt medhavd baguette och drack vatten.

Flyget lyfte och skakade och jag tänkte att jag aldrig mer ska flyga. Jag undrade varför de anlagt en flygplats på öns blåsigaste ställe. Sju timmar senare var jag hemma och i säng och dagen efter började isoleringen för oss. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s