Vecka 12

Jag satt i den hårda enochfyrtio-sängen lutad mot väggen och försökte skriva. Det gick dåligt. Datorn klibbade mot mina lår. Jag saknade några extra kuddar att lägga bakom ryggen. Huvudet var tomt på meningar som bildade ett sammanhang. Det blev bara tre meningar som hängde ihop och sedan var det stopp. Jag hade svårt att koncentrera mig på annat än sol, hav och pool. Hemma kändes så avlägset. Att jobba också. Jag hade fullt upp med att tänka på vilken restaurang jag skulle äta på nästa dag och vilken strand jag skulle sola på. Det tog inte särskilt många timmar att gå in i semester-mood. 

Jag har en förmåga att vara i nuet det mesta av min tid. Därför är det lätt att släppa allt annat. Allt som inte är här. Allt som inte är nu. Här är kex till kaffet, tegellfärgade klinkers på altanen, ljusgula väggar med struktur som ska bli vita väggar med struktur, tjugo meter till mosaikklädd pool, fyra minuter till fots till en dålig mataffär och fem minuter med bil till en bra, kockar som är grymma på vegansk mat, ständig värme, torr natur, grannar som hejar, bilister som använder tuta, ett språk som inte alltid går att fatta, shorts och linne, svettiga tygskor, annorlunda springrundor, strykeövningar på utomhusgym, färska grönsaker plockade för några dagar sedan, väjningsplikt inne i vissa rondeller, mäktiga vulkanberg, utomhusliv, vilda vågor, omväxlande natur, samvaro, kackerlackor, lösa hundar som sköter sig, solbränd hud, skoluniform, bananplantage, vida sommarbyxor och rätt mycket hang loose. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s