Fem händelser som format mig

1. Min resa till Nya Zeeland. Lärde mig så otroligt mycket om mig själv. Att jag hade bra hand med barn, att det fanns en gräns för ensamhet även för mig, att jag klarade mig själv ute i världen, att naturen är magisk och ungefär hundra andra saker.

2. Friidrottsträningen som jag höll på med från nio till sexton års ålder. Jag blev stark inombords av att utmana mig själv i att ställa upp på tävlingar och fixa loppen. Jag fick en drivkraft som sitter i än idag på alla möjliga plan av att hela tiden försöka öka i centimetrar i en sandgrop. Jag lärde mig att min kropp var stark. Jag lärde mig att jag kunde springa väldigt mycket fortare än två vuxna män som gjorde mig illa.

3. Att få barn. Jag fick flytta fokus från mig själv. Det fanns plötsligt andra människor som krävde min uppmärksamhet. Det gjorde mig så himla gott att det inte längre fanns tid att vältra sig i sitt eget hela tiden.

4. Mitt första halvår på Teneriffa. Jag bodde i en liten by som klättrade på kanten av ett berg vid en fin strand och jag älskade språket, bergen, träden, de geografiska höjdskillnaderna, värmen, husen, människorna, städerna, byarna, de krokiga serpentinvägarna, det höga tempot, det långsamma tempot, bergsmassiven med branta kanter och djupa raviner, laurisilvaskogen och så klart havet. Över allt havet. De mäktiga vågorna som piskade bergskanten, de lugna rogivande vågorna som rullade över sanden, att blicka ut mot horisonten och känna oändligheten inuti, att känna människans maktlöshet och litenhet i förhållande till havet. Jag lärde mig att känna elementen och vara närvarande.

5. Att streta på i alla år genom höst och vinter i landet Sverige. Genom regnet till skolbussar, genom kylan till värmen, genom grådiset till ljuset. Det har härdat mig och gjort mig rustad för livet. Det har gjort mig till en byggarbetare som inte är sjåpig.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s