Vecka 9

Jag gick ganska långsamt uppför backen. Det var söndag och ingen människa var ute. Grannens hund sprang i cirklar och skällde i hysteri när jag passerade trädgården. Två gånger kastade den sig med sidan mot staketet. Jag tänkte för mig själv att den hunden inte mår bra. För ett år sedan pratade jag med min granne och bad honom vänligen att sluta släppa ut hunden mitt i natten och låta den stå och skälla. Jag undrade också om det var möjligt att inte låta den stanna ute och skälla klockan fem på morgonen måndag till fredag. Vi hade nämligen börjat få sömnproblem i familjen och problem på dagtid eftersom vi hade störd sömn natt efter natt.  Det gick så långt att jag försökte passa in sömnen efter hur hunden skällde. 

En vecka efter vårt samtal var det tyst. Sedan började hunden skälla vi olämpliga tider igen. Jag var uppriven och knäckt efter månader med sömnproblem. Min man ringde upp. Sa att vi blivit ganska många i området som hade problem med hans beteende. En vecka efter samtalet var det tyst. Sedan började det igen. Till slut fick andra grannar nog och efter många samtal sover vi i området igen. Nu hejar inte grannen på mig. Han har gått från att vara överdrivet glad när jag går förbi till att vända ryggen till. Jag har för vana att försöka uppföra mig vuxet i alla olika situationer som uppstår i livet. Så jag fortsatte att säga  hej. Vid ungefär fyrtio olika tillfällen. Men jag fick aldrig något svar. Han tittade alltid utstuderat åt ett annat håll. Nu tittar jag rakt fram när jag går förbi. 

Det är många djurälskare som undrar om det står rätt till med den hunden. Om det står rätt till med den grannen. Jag funderar ofta på varför människor gör det så svårt för sig. Varför människor inte bara säger, Oj förlåt vad bra att du sa till. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s