Dokumentärer: Rovdjuret och 2040

Den här dokumentären berättar om den amerikanska filmmogulen Harvey Weinsteins uppgång och fall. Anställda, vänner och kolleger berättar om en beundrad visionär som med hänsynslösa metoder tog sig från ingenting till den absoluta toppen. Där befann han sig till 2017 då en rad kvinnor trädde fram och anklagade Weinstein för grova sexuella övergrepp. 

Jag tycker att det här är en väldigt viktig dokumentär men bara för att en man eventuellt får ta sitt straff så betyder det inte att problemet är löst. Det finns minst en Harvey Weinstein i alla branscher, män med mycket makt som omges av människor som inte vågar säga sanningen. Det är inte över. Det fortsätter. Historien om Harvey Weinstein har visat att det finns starka skäl att höja sin röst. Om det går att avslöja hur makthierarkier ser ut i Hollywood så går det att göra det överallt. Låt huvuden rulla.

https://www.svtplay.se/video/24424089/rovdjuret?info=visa

2040 – framtidsfilmen

Filmaren Damon Gameau drivs av en oro för vilken värld hans fyraåriga dotter ska växa upp i. Är en ljusare framtid överhuvudtaget möjlig för klimatet, miljön och människorna? Han reser runt jordklotet för att hitta de bästa exemplen och mest innovativa lösningarna som eldsjälar har skapat, och som finns redan idag. Hur skulle världen se ut om 20 år, om lösningarna tillämpades i stor skala? En personlig och hoppfull film om en bättre framtid. Originalets titel: 2040. Australisk dokumentär från 2019.

https://www.svtplay.se/video/25034974/2040-framtidsfilmen?fbclid=IwAR2sMKKThtcWdeibctKy0eFcbc3Ytt0uS3Co5ZASTTFf-i40xBvwuF-_0yU

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s