Eldmeditation

Här kommer ett tips på en meditation som du kan göra om du känner ett behov av att befria dig från de rädslor som blockerar dig eller andra negativa saker i ditt liv.

Eld är ett symboliskt element för rening och perfekt att använda som ett objekt att fokusera på när du mediterar. Börja med att göra en lista på över alla negativa saker i ditt liv eller andra saker du vill bli fri från. Rada upp dem i huvudet eller skriv ner dem på ett papper.

Sätt dig sedan bekvämt framför ett levande ljus eller en brasa. Blunda och fokusera på elden. Lyssna på din kropps andning och följ med den. Försök att uppleva förnimmelser av eldens värme och de skuggor den kastar. Behåll fokus i cirka en kvart.

Släng sedan din lista i elden, antingen symboliskt eller bokstavligt. Visualisera samtidigt hur det som blockerar dig släpper taget och försvinner in i elden för att befria dig. Ta några djupa andetag och vila en stund i stillhet.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s