Vecka 8

Hej alla med ångest. Vet ni att ångest är en naturlig reaktion och bara för att du lider av det betyder det inte att det är något fel på dig. De symtom du upplever beror på att kroppen reagerar på att något verkar hotfullt. Kroppen gör sig då redo att hantera situationen genom att öka mängden adrenalin och andra stresshormoner i blodet. Musklerna spänns, hjärtat börjar slå snabbare och andningen blir intensivare. 

Ångest är inte farligt även fast det känns så obehagligt. Lär dig att stanna kvar i din ångest och undersök den. Andas djupt och långsamt. När du tillåter dig att känna ångest och accepterar att den är där så minskar den av sig själv efter en stund. Alla känslor är tillfälliga. Din kropp reagerar rätt, fast i fel situation. Fortsätt att andas djupt och långsamt. Andas ut längre än du brukar. Då aktiveras nämligen ditt parasympatiska nervsystem som är den delen av nervsystemet som gör att du blir lugnare. Det blir bättre. Håll ut och fortsätt framåt. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s