Månadens sten, Februari – Ametist

Ametist tillhör gruppen kvartskristaller och har i alla tider varit mycket eftertraktad. Ametisten användes förr som amulett mot berusning, därav dess namn som kommer från grekiska ”amethystos” som betyder ”icke berusad”. 

Ametisten är djupt lugnande för tankar och känslor och stillar ett överaktivt sinne. Den sägs fungera mot huvudvärk och vid sömnproblem och bärs som en skyddande amulett mot negativitet och stress. Ametisten är en sten med starka och renande vibrationer och kan användas vid meditation och healing. Den stärker vår intuition och andliga närvaro.  

Ametist sägs hjälpa den som har missbruksproblem, till exempel alkohol-, mat-, socker- eller drogberoende. Stenen hjälper dig att identifiera roten till beteendet. Den hjälper dig se din del i problemet och att ta ansvar för dina handlingar. Den hjälper dig att komma över känslan av att vara ett offer så att du kan ta kontroll över ditt missbruk.

Stjärntecken: Vattumannen, Fiskarna

Chakra: Hjässan

Information hämtad från https://www.kristallrummet.se/Mer-om-manadsstenar.html

2 reaktioner till “Månadens sten, Februari – Ametist

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s