Vecka 5

Du vandrar ensam i bergen och kommer fram till en sjö som är så ren och klar att du kan se botten. Du hör träden i vinden och vattnet som kluckar tyst mot strandkanten. När du långsamt vadar ut på de hala stenarna ligger dina kläder i en slarvig hög på en stor sten. Du är naken på jorden. 

Raklång på rygg ligger du sedan och flyter. Vattnet omsluter dig och du känner vinden som en öm smekning över huden. Kroppen är över och under ytan, bär sig själv i vattnet med positiv flytkraft. Trädens gren- och lövverk rör sig i en långsam dans där uppe i himlen. Vattnet är lagom svalkande. Alla ljud är dova och har en behaglig klang här. Inga ord hörs. Inga vassa ljud som skär sönder tystnaden och friden. Bara naturens milda viskningar när du är luft och vatten. Bär den bilden som en symbol för ett stillat sinne. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s