Vecka 51

Det har regnat hela helgen och jag har skyfflat grus i för många timmar. Svetten och dropparna från himlen blandades i mitt ansikte tillsammans med en grå sörja från gruset, som hamnade på kinderna när jag strök bort irriterande hårtestar. Mina byxor blev förstörda och skorna också. Jackan blev genomblöt och smutsig och mina händer fick köttiga sår. Jag tänkte vid några tillfällen på att jag inte är en stor muskulös man gjord för den här typen av arbete. Grus är tungt. Mina armar tog slut efter tre timmar och ryggen fick vad den tålde. Jag uppfann en hävstång av spaden stödd mot mitt ena lår till slut för att kunna använda mindre muskelstyrka och ändå få i gruset i skottkärran. Jag kände mig smart och nöjd när jag skyfflade stora lass med en av de fem enkla maskinerna. 

Det är med ett slags ursinne i kroppen som jag utför den här typen av arbete och jag kan inte bestämma mig för om jag älskar det eller hatar det. Jag jobbar med en intensitet och snabbhet som är överdriven och jag tar alltid i mer än vad jag egentligen orkar. Jag har längtat efter det här gruset i två års tid så det var med tudelade känslor jag arbetade. En skottkärra full med grus är jävligt tung. Jag har styrketränat många timmar den här helgen. Dragit den där förbannade kärran framåt och bakåt på ett hjul utan luft. Gjort sjukt många squats, pressat armmuskler och rotatorkuffen till max, kört hårda rygg- och benpass. 

Jag svor några gånger rakt ut i luften. Det var ändå ingen annan där. Bara naturen som hängde sorglös runt omkring och som vanligt hade stort överseende med mig som flåsade runt. Jag tänkte för mig själv att jag är färdig här. Att jag inte vill längre. Att gruset är som finalen på de här åren. Men mest av allt tänkte jag inte alls. Jag jobbade på autopilot. Grävde femton spadtag, drog kärran på trög mark, hällde ut på ny plats, krattade, drog en lätt kärra tillbaka och började om från början med femton nya spadtag. Mitt hjärta slog hårt i bröstet och jag drack tre liter vatten. Under middagen åt jag som en riktig byggare.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s