Ett sorgligt Söndagstips

För att öka förståelsen för alla oss som så länge valt att vara tysta rekommenderar jag alla er där ute att se den här fina men sorgliga dokumentären. Alex Lewis förlorar sitt minne när han är arton år och får förlita sig på sin tvillingbror Marcus som hjälper honom att förstå vem han är. I den idylliska barndom som Alex målar upp som sitt tidigare liv ingår dessvärre inte de traumatiska familjehemligheter som göms i det förflutna. Det kommer att dröja åtskilliga år innan tvillingarna till slut ställs öga mot öga med de hemligheter som finns begravda.

Jag satt med gråten i halsen flera gånger under tiden jag såg den här dokumentären. Det blev så tydligt för mig att det är precis så det är. Den stunden du väljer att berätta för andra människor vad du har varit med om är också den stunden då det du upplevt måste bli en sanning för dig själv. Det är ju bland annat därför som vi är så många som inte kan berätta. Eftersom vi är så säkra på att det inte kommer att gå att överleva om vi måste leva sida vid sida med den vidriga sanningen. Se och lär. Finns på Netflix.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s