3 bra inköp och 3 dåliga

Tumme upp:

Ett av mina bästa inköp genom åren har varit flaskor från Nalgene. Jag har ägt min flaska i elva år nu och jag använder den ungefär fem dagar i veckan. Flaskorna är kända för sin hållbarhet och helt fria från BPA. Företaget jobbar mycket med kampanjer för att reducera slöseriet med engångvattenflaskor. Nalgenes flaskor tar inte bismak, är tillverkad i extremt tålig Tritan och klarar temperaturer från -40 grader till +100 grader. På somrarna brukar jag fylla flaskorna på kvällen och ställa dem i frysen. Nästa dag har vi iskallt vatten i flera timmar på stranden.

Tummer ner:

Garderob HAGENDRUP från Jysk, som ser så trevlig ut på bild, är ett av mina sämsta köp. Gjord av HDF, som är en allroundskiva för möbel och inredning, och belagd med vit melamin. Låter ju bra. MEN. Titta på möbeln och den rasar. Typ så. Så extremt ranglig, känns som att den är gjord av papp ungefär. Vi slog på stort och kompletterade med överskåp när vi köpte dem för några få år sedan. I somras fick jag nog, lyfte ut skiten och körde till avfallsanläggning. Det lönar sig inte alltid att snåla.

Tumme upp:

Det här är vad jag kallar en hållbar produkt.  Symaskinen är tillverkad av Husqvarna Vapenfabriks Aktiebolag 1958 och jag har ärvt den av en dam som nu befinner sig någon annan stans. Maskinen fungerar fortfarande optimalt och levererar perfekta sömmar varje gång jag plockar fram den.

Tumme ner:

Köpte den här fina matberedaren för ett år sedan och efter bara några månader gick första kannan sönder i botten. Jag beställde en ny kanna som också den slutade fungera efter ytterligare några veckor. Då ledsnade jag och använde min konsumentmakt som jag tycker att en bör göra. Speciellt om en är en person som hatar att köpa saker som går sönder efter kort tid. Vilket jag antar att de flesta av oss är. Jag tänker att om alla reklamerar allt som går sönder kanske företagen blir bättre på att producera produkter som håller över tid. Jag mailade leverantören, fick pengarna tillbaka och ska nu kolla efter en ny mer hållbar produkt.

Tumme upp:

Det här inköpet har sparat mig mycket pengar. Jag investerade i en alpin utrusning med pjäxor, skidor, stavar och hjälm för några år sedan i mars när det var rea. Eftersom jag bara åker en till två veckor per år är allt fortfarande i väldigt fint skick och jag slipper avgift för hyra varje år. Det är också skönt att komma fram till destinationen och redan ha allt i ordning för första åket. En mycket bra investering.

Tumme ner:

Jag avskyr att köpa maskiner som slutar fungera efter något år. Det gör mig väldigt irriterad och jag kan bli en rätt krånglig kund som inte bara håller tyst och beställer nytt. Saker jag köper ska väl hålla eller? Genom åren har jag ägt tre torktumlare från Bosch som slutat fungera trots att jag använt dem enligt instruktioner. Jag har fått urusel hjälp från leverantörer och det har aldrig gått att reklamera dem. Det har gjort mig förbannad och sedan tre år tillbaka bojkottar jag Bosch rakt över.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s