Vecka 50

Jag skippade middagen och åt sex saffransbullar istället. De var fortfarande varma från gräddningen och hade blivit perfekta i sin konsistens. Det var lördag och jag hade satt upp en ljusslinga i fönstret i köket för att liva upp den tunga november som stretade på i regnrusk utanför huset. Familjen var samlad och jag tänkte att det var lite somrigt i mig, lite som maj fast vi var nästan exakt ett halvår därifrån. Två helger i rad hade jag legat som ett streck i soffan och önskat mig mer energi i min orkeslöshet och äntligen hade jag fått en helg där jag kände mig som vanligt igen. Jag kände frid sänka sig över mig där jag satt på köksstolen och formade degen till ess. Min flock hade stretat och dragit åt alla möjliga håll under några veckor men nu satt vi samlade och lugnet var en befrielse att känna. Det lugn som förut var standard i våra liv.

Vi skulle ha rest dagen därpå. Tre månader skulle vi ha varit i solen och styrt upp ett nytt slags liv. I tjugo års tid har jag drömt om just den resan. Jag hade jagat en annan typ av jul i flera år och sett fram emot paketinslagning i varmt väder. Men livet är en opålitlig rackare. Det går aldrig att sitta säker. Vi fick boka av, planera om och mitt i oredan ändå finna något slags stöd i att människoarten är så bra på att anpassa sig efter rådande omständigheter. Jag blev tvungen att gå ut och hugga i. Och jävlar vad jag har huggit i. Kavlat upp ärmarna och kört som en jäkla Bugatti Chiron. Jag är glad att tiden går och att november har bivit avlöst av december. Jag har löst krisen som vi utan förvarning hamnade i och mina dokument börjar fyllas av nya planer som känns kittlande. Saffransbullarna i frysen kommer fortfarande att räcka i veckor framöver och i helgen såg jag solen en stund. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s