10 Bra Julklappstips i ett överflödssamhälle

1.

Barn på flykt-paket för 255 kr på Unicefs Gåvoshop.

Idag befinner sig sammanlagt 28 miljoner barn på flykt i världen. När människor tvingas fly måste de ofta lämna allt de har bakom sig och barnen är som alltid mest utsatta.

När du köper ett Barn på flykt-paket ser du till att två barn får fullgott skydd mot de farliga sjukdomarna polio, mässling och stelkramp. Paketet innehåller också tvålar eftersom god hygien kan rädda liv. Vätskeersättning kan rädda ett barn från uttorkning och nötkräm hjälper undernärda barn att bli friska igen. Filtar ger skydd mot vinterns kyla.

Paketet innehåller: 
– 2 filtar 
– 2 tvålar 
– 20 påsar vätskeersättning 
– 6 doser poliovaccin 
– 4 doser mässlingsvaccin 
– 6 doser stelkrampsvaccin 
– 24 påsar nötkräm

https://unicef.se/gavoshop/338-barn-pa-flykt-paket

2.

Skänk ett valfritt belopp till Friends och ge bort ett gåvoblad.

Friends finns där barn finns.

”Vårt arbete gör skillnad i klassrummen, på skolgården, på nätet och inom idrotten. Med ditt stöd kan vi utbilda fler, forska mer och jobba ännu hårdare för en värld där inte ett enda barn utsätts för mobbning! Varje gåva – stor som liten – gör att vi kan kämpa ännu hårdare för barns rätt till en trygg och kärleksfull uppväxt.”

Gratulera nära och kära med en gåva och ett personligt gratulationsblad som skänker trygghet till barn och kunskap till vuxna.

friends.se/stod-oss/

3.

Tygkassen Equality Bag för 250:- varav 195:- som direkt går till arbetet för kvinnors rättigheter.

Girls just wanna have fundamental human rights!

”Kvinna till Kvinna ger kvinnor möjligheten att ta makten över sina egna liv. Vi synliggör kvinnors kamp för fred och mänskliga rättigheter. Med våra 100 partnerorganisationer på plats i 20 länder runt om i världen är vi en av världens främsta kvinnorättsorganisationer.”

kvinnatillkvinna.se/produkt/tygkasse-svart-2018/

4.

Mat i tre veckor – Gåvobevis för 192:- från Rädda barnen.

En barnfamilj på flykt kan äta sig mätta i tre veckor med basvaror som ris, linser, olja, socker och mjöl. När du handlar i Rädda barnens gåvoshop är du med och förändrar barns liv och får samtidigt ett fint gåvobevis att ge bort som present. 

https://www.raddabarnen.se/stod-oss/gavoshop/

5.

Årets bok: Naturligtvis! 259:- (199:- för medlemmar) från Naturskyddsföreningen.

Allt fler arter trängs undan av vårt hårda utnyttjande av naturen. För att vända utvecklingen krävs stora grepp, men även små insatser har betydelse. Att bjuda in fler växter och djur till din trädgård hjälper den vilda naturen samtidigt som du skapar ett litet ”naturreservat” där mängder av arter trivs. Som tack får du en rikare, sundare och mer lättskött trädgård.

”En vanlig trädgård gör skillnad för den biologiska mångfalden, om du gör den till en generös oas för djur och natur. Naturligtvis! ger dig kunskap och praktiska råd om hur du skapar en naturträdgård som både du och djuren har glädje av. Boken har tillkommit i samarbete med Naturskyddsföreningen.”

https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/butiken/produkter/arets-bok-naturligtvis/

6.

En säker förlossning, Kongo för 150 kr från Läkarmissionen

Spädbarnsdödligheten i DR Kongo är en av de högsta i världen. På Panzisjukhuset kan du se till att även fattiga kvinnor får föda sina barn i en säker miljö. Här finns vård för för tidigt födda barn och möjlighet att ge kejsarsnitt när det behövs. En gåva som räddar liv.

Läkarmissionen var med och byggde Panzisjukhuset för cirka femton år sedan – mitt under brinnande inbördeskrig. I dag är Panzi ett begrepp i hela regionen. Många vandrar i dagar för att söka vård och hjälp på sjukhuset. 

För endast 150 kronor är du med och bidrar till att en kvinna får föda sitt barn på ett rent sjukhus och under uppsikt av läkare, i stället för i hemmet. 

https://www.lakarmissionen.se/gavoshop/en-saker-forlossning-kongo/

7.

Reflex – Mustaschkampen för 30 kr från Prostatacancerförbundet

Varje dag får 27 män i Sverige beskedet prostatacancer. Genom att köpa produkter i Prostatacancerförbundets webbshop stödjer du deras arbete i kampen mot prostatacancer. Köp en reflex för att visa ditt stöd, även i mörkret.

”Prostatacancerförbundet är en riksorganisation med 27 regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer. Vi driver även påverkansarbete för en bättre prostatacancervård och stödjer forskning och utveckling genom en egen fond – Prostatacancerfonden.”

https://prostatacancerforbundet.reklamlogistik.se/sv/mustaschkampen/reflex-mustaschkampen.html

8.

Trädplantering, Etiopien: 50 kr från Läkarmissionen

I Etiopien har skogsavverkning och klimatmässigt ohållbara jordbruksmetoder länge varit ett problem. Betande boskap och ved till hushållen har gradvis lett till en utarmning av jorden och på många ställen allvarlig jorderosion. Nu försöker man hitta vägar till hållbara och klimatmässigt motståndskraftiga lösningar.

Trädplantering förbättrar klimatet och man får virke, ved eller frukt som familjen själv kan använda eller sälja för att få pengar till annat. Och träden blir till långsiktig nytta och glädje även för kommande generationer.

I Awassa-regionen stöder Läkarmissionen ett trädplanteringsprojekt med olika slags träd, både fruktträd och andra sorter som är särskilt lämpade för regionen och klimatet här. Trädplantering betyder oerhört mycket för befolkningen i området och är en viktig del i att hjälpa utsatta familjer att klara sin livsmedelsförsörjning. Grundkostnaden för 15 plantor av en snabbväxande sort är 50 kr.

https://www.lakarmissionen.se/gavoshop/tradplantering-etiopien/

9.

Trepack Power Pins för 100:- varav 74:- som direkt går till arbetet för kvinnors rättigheter, från Kvinna till Kvinna.

”Kvinna till Kvinna ger kvinnor möjligheten att ta makten över sina egna liv. Vi synliggör kvinnors kamp för fred och mänskliga rättigheter. Med våra 100 partnerorganisationer på plats i 20 länder runt om i världen är vi en av världens främsta kvinnorättsorganisationer.”

kvinnatillkvinna.se/produkt/power-pins/

10:

Gåva från 200 kr och uppåt till Bröstcancerförbundet

Din gåva ger möjligheter för forskning och hopp för drabbade.

”Bröstcancerförbundet är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer – och som stödjer både forskning och medlemmar. För att nå vår vision om att ingen ska drabbas av bröstcancer, finansierar vi forskning, sprider kunskap kring prevention och driver opinionsbildning i bröstcancerfrågor.”

https://brostcancerforbundet.se/stod-oss/gava/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s