I Love Dick – Chris Kraus

Jag har läst den här boken som låg på topplistorna för två, tre år sedan. Titeln slår det mesta men handlingen blev jag inte helt såld på. Boken är läsvärd men inte en av mina favoriter.

Chris Kraus är en misslyckad experimentell filmmakare som snart ska fylla fyrtio. Hon är gift med den franska hippa kritikern Sylvère men efter en flört under en middag blir Chris mer och mer besatt av Sylvères kollega, Dick. Tillsammans med Sylvère bestämmer hon sig för att skriva brev till Dick för att få utlopp för sin besatthet.

På ytan är I Love Dick en elektrisk och feministisk roman med en kompromisslös undersökning av heterosexuellt begär. Boken lämnar mig med en del funderingar men jag vet inte riktigt vad jag tycker om läsupplevelsen. Den lämnar mig kluven.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s