Rena dina stenar och kristaller

Det fins olika metoder för att rena och ladda sina kristaller och stenar. Här är några förslag. Det är bra att först tvätta sina kristaller med ljummet vatten och ett milt diskmedel och sedan skölja dem väl innan du väljer en reningsmetod. Testa dig fram för att hitta vilken metod som känns sannast och mest bekväm för dig.

Naturligt havssalt: Den mest effektiva reningsmetoden sägs vara med torrt naturligt havssalt utan kemikalier. Lägg dina kristaller i en skål av glas, porslin eller trä och bädda dem i saltet. Du kan lägga flera stenar och kristaller i samma skål men se till att var och en är inbäddad i salt. Låt dem ligga där i minst ett dygn. Släng saltet men lämna kvar stenarna i skålen och låt svalt vatten rinna över dem under några minuter. Torka sedan stenarna med en ren handduk av naturmaterial och placera dem i dagsljus

Rinnande vatten: Du kan rena dina stenar och kristaller med kallt, rinnande vatten från en vattenkran eller rinnande vatten i naturen. Se upp för stora temperaturväxlingar då kristaller kan spricka av det.

Bergskristallkluster: Klustret är självrenande och renar och laddar föremål som du lägger på. Du kan ha det liggande där så länge som du vill. Ömtåliga stenar och kristaller eller de som du använder ofta kan du ha liggande där hela tiden.

Rökelse: Rengör med rökelse av salvia eller enrisrök. Ta lite av de växter du väljer och lägg i ett snäckskal eller något annat eldfast föremål. Tänd på och låt växterna brinna tills det utvecklas rök och växterna ligger och pyr. Fläkta röken med en fjäder eller med handen mot kristallen eller stenen som ska renas.

Jorden: För att ge dina kristaller och stenar vila kan du gräva ner dem i jorden. Välj ett ställe som har fin och frisk jord och glöm inte att märka upp stället så att du hittar dem igen. Du kan låta dem ligga där i flera veckor för att renas. De laddas samtidigt av jordenergin.

Sand: Samma procedur som när du renar i jorden.

Visualisering: Ett kraftfullt sätt att rena och ladda sina kristaller är att använda sin tankekraft. Ju mer Du tränar Din intention, desto effektivare blir dess inverkan.

Tänk också på att solljus, månljus, torkade blommor och kraftplatser eller altare tillför positiv energi till dina stenar och kristaller.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s