Rökelse för reningsritual – Smuge

Att använda rökelse i en reningsritual har gjorts av amerikanska Indianer i tusentals år. Jag tycker att det är nice att göra när en flyttar till ett nytt ställe till exempel. Men du kan använda rökelse som en reningsritual även på personer, djur, föremål, platser och annat som du vill rena, balansera och välsigna. Smudge är en naturlig rökelse som består av en blandning av torkade växter med specifika egenskaper.

Du kan smudga dig inför viktiga beslut, innan du ska meditera, när du känner dig ur balans, när du behöver samla dig inför en uppgift eller något annat du kommer på. Bara din fantasi sätter gränserna.

Vit salvia fördriver obalanserad energi, ceder bringar balans, lavendel för med sig välsignelse och skönhet. Du kan enkelt torka örter och göra din egen blandning.

Så här gör du:

  • Ta lite av de växter du har valt och lägg i ett snäckskal eller något annat föremål som tål eld.
  • Tänd på och låt brinna tills rök utvecklas och växterna ligger och pyr.
  • Fläkta röken med en fjäder eller med handen runt det föremål eller den plats som ska renas, balanseras och välsignas.
  • Om det är en person som du ska rena så börjar du fläkta röken vid vänster fot och upp längs vänster ben och kroppshalva ända upp till huvudet. Fortsätt sedan ner längs högra sidan av kroppen till höger fot. Avsluta med att smudga upp längs chakra linjen och tillbaka upp över huvudet. Om personen har mycket tankar och värderingar är det bra att ta lite extra runt huvudet då röken hjälper till att rensa och stilla sinnet. Sprid även extra rök runt kroppsdelar som gör ont eller är spända.

Här kan du köpa ett smudge-kit:

https://www.kristallrummet.se/product.html/smudge-kit?category_id=101

Bilder lånade från http://www.kristallrummet.se

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s