Bilder från min senaste resa till Teneriffa

När allting kraschade packade jag väskan och drog. Resan var bokad sedan länge och allt var redan betalt så jag tänkte, vad fan, jag drar ändå. Jag fick nycklarna till lägenheten utanför en stilig restaurang sent en onsdagkväll och sedan tog vi hyrbilen till vårt nya område som låg tyst och stilla. Jag hörde vattnet klucka från poolen när jag satte nyckeln i låset för första gången. Det var ostädat och skitigt på våra kvadratmeter men det var ändå vårt. Vi stupade i säng i hårda resårbottnar som lämnats kvar och vaknade upp under en blå himmel.

Jag gick till affären det första jag gjorde dagen efter och köpte frukost. Vi satt på de förra ägarnas gamla stolar som en gång i tiden varit stoppade men där en nu kände träribborna genom tyget under baken. Vi skrattade åt de obekväma stolarna och det omoderna möblemanget men jäklar vad nöjda vi var ändå. Vi tänkte framåt.

Sedan hängde vi i solen vid poolen och var lyckliga.

Flera dagar var vi på Las Vistas som har den här utsikten åt ena hållet…

och havet åt andra. Klart, superfint, varmt vatten där jag låg och guppade tills jag blev skrämd av en stor fisk och någon annan blev nedtacklad av en stor våg.

Fikade inte varje dag men nästan. Favorit blev fruktglassar gjorda på hundra procent frukt i en rad varianter. Jag gillade den med lime och citron. Glassarna var väldigt vackra och goda och det var skönt att inte bara äta fett och socker. Tog ingen bild på glassarna tyvärr men dock på den här mysiga platsen.

Inhandlade några få nya saker till lägenheten. Buddha-staty och doftpinnar i vanilj till exempel. Kristallerna hade åkt med från Sverige som stöd.

Så kom äntligen snickarna och gick loss. Tre personer anlände punktligt 9.00, sa hej och gick därefter direkt till attack. 9.03 var första dörrkarmen nedmonterad och hela dagen arbetades det i ett rasande tempo. Jag har aldrig mött så effektiva snickare innan. Det var helt sjukt. Jag satt stum på altanen och kände mig lite dum som inte knegade själv. Men så kom jag på att jag ska dubbel-jobba framöver när jag kommer hem så då tyckte jag att jag kunde njuta kaffe och kex med benen och överkroppen som en nittio graders vinkel utan att skämmas. Cementen rök runt i hela lägenheten och det var kaos i två dagar. Men en bra sorts kaos.

Jag promenerade i tre timmar en torsdag och hamnade till slut här och pustade ut. Tack jorden.

Passerade den här fina restaurangen och tänkte att det såg hemtrevligt ut.

Satt i eftermiddagssolen och spelade spel och åt snacks. Är fett nöjd med att ha en egen altan i solen. Efter två veckor packade vi ihop oss och åkte tillbaks till Sverige igen för att styra upp livet och ekonomin.

Hej då fina ö, vi ses snart igen.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s