Smarta inköp som håller länge

Jag köpte en sådan här mugg när jag var på resande fot. En flergångsmugg istället för engångsmugg från Ecoffee Cup. Nu kan jag köpa kaffe ute att ta med och be dem hälla den i min egen mugg istället för att använda och slänga en varje gång. Det måste väl ändå vara det bästa. Funkar även fint till smoothies eller annan dryck som du är sugen på att ta med dig.

Finns en googling bort och i mängder av varianter. Till exempel de här:

Varje år slängs 100 miljarder engångskaffekoppar. Därför startades Ecoffee Cup, en miljövänlig återanvändningsbar mugg som är gjord med naturlig bambufiber. Muggen är inte isolerad, men håller värme ungefär lika bra som en lite tjockare engångmugg av papper. Den är tålig och går att diskas i maskin. Muggen är BPA- och ftalatfri och locket består av BPA-fritt silikon. Muggarna produceras i Kina. Fabriken besöks regelbundet för att säkerställa att produktionen sker på ett schysst sätt. Mycket bra.

https://www.rekoshoppen.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi

Eftersom vi använder en del sugrör, av olika anledningar som jag inte tänker gå in på här, så ska jag investera i Bambaw Stainless Steel Straws som går att använda om och om igen. De här böjda sugrören i rostfritt stål håller i en evighet. De är lätta att rengöra och går utmärkt att diska i maskin. Det medföljer även en praktisk piprensare och förvaringspåse i jute. Tänkte ha ett pack liggande i bilen också för de tillfällen då vi behöver släcka törsten när vi är ute och far. Kostar 169:- här till exempel:

https://www.jordklok.se/sv/articles/1.297.9525/bambaw-sugror-i-rostfritt-stal-bojda-6-pack

Jag gillar att investera i produkter tillverkade av material som håller i längden. A Slice of Green har ett sortiment av ”rena” och återanvändbara produkter som är designade för att hjälpa oss leva en mer hållbar livsstil. Alla produkter från A Slice of Green är tillverkade av helt giftfria material, de är miljövänliga och 100% återvinningsbara. Lunchlådorna och matbehållarna är tillverkade av högkvalitativt och livsmedelklassat rostfritt stål som varken ger ifrån sig eller kvarhåller smaker. De är fria från plast, BPA, ftalater och bly samt ansvarsfullt tillverkade i Indien. Smart att lägga lite extra pengar på något som håller i mängder av år istället för att köpa nytt hela tiden. Finns i olika utföranden och går att beställ här till exempel:

https://www.jordklok.se/sv/trademarks/157/a-slice-of-green

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s