Drömfångare

Sover du dåligt? Då tycker jag att du ska köpa eller göra dig en drömfångare. Tyvärr har jag många traumatiska händelser i bagaget och har haft stora problem med mardrömmar och oro när jag ska sova. De senaste åren har jag skaffat mig flera drömfångare. Inte för att jag längre lider särskilt av det som har varit, snarare för att jag tycker att jag är väl värd all harmoni, lugn och trygghet som jag kan få. Det är du också.

Legenden om drömfångare finns i många versioner, men hur de än berättas har de i regel samma budskap, nämligen att onda drömmar filtreras bort medan de goda glider genom nätet.

Det finns en gammal legend som jag tycker är fin. Berättelsen utgår från Spindeln, den gamla mormodern till alla människobarn. Hon var ledsen över alla mardrömmar som hennes barn hade och gick till pilträdet och bad om dess grenar och till örnen för dess fjädrar. Då hon böjde grenen till en cirkel inneslöt hon alla människor på jorden. Hon spann sitt nät runt pilgrenen för att fånga mardrömmarna på natten. Då morgonsolen steg på himlen brände solstrålarna bort de onda drömmarna som fastnat i nätet. Drömmarna förvandlades till dagg som sakta droppade ner längs fjädrarna och tillbaka till jorden.

Drömfångare har sitt ursprung i den amerikanska urbefolkningens kultur och tillverkades först av ojibwastammen i Nordamerika. Den hängs upp vid din sovplats, i taket eller på väggen, och sägs alltså fånga upp dina drömmar och mardrömmar. Sover du dåligt tycker jag att du ska testa. Det kan aldrig skada att känna sig lite extra omhändertagen.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s