Nyponpulver mot ledvärk

Ibland känns mina leder stela och jag kan känna tendens till smärta. Jag brukar köpa nyponpulver från Kung Markatta eftersom nypon i flera studier har visat sig vara effektivt mot ledvärk. Jag blandar en tesked pulver med vatten och dricker som en shot eller så blandar jag pulver i en smoothie med bär, banan och havremjölk.

Nyponpulver innehåller väldigt mycket C-vitamin. Det sägs att ett enda nypon ger oss hela dagsbehovet av C-vitamin. Nypon innehåller viktiga antioxidanter som är effektiva mot fria radikaler och stärkande för angrepp mot kroppen. Nypon innehåller även GOPO, galactolipid, som har antiinflammatorisk verkan och minskar ledvärk som till exempel artros.

Ledvärk är vanligt redan från 45-årsåldern och drabbar var tredje svensk. Ungefär en miljon svenskar äter idag smärtstillande läkemedel, de flesta mot artros. Nypon har i flera studier visat sig vara så effektivt mot ledvärk att apoteket har tagit flera preparat som förut såldes på hälsokosten och klassat de som läkemedel istället för naturmedel. Förväxla dock inte nyponpulver med nyponsoppa. Nyponsoppa innehåller mest socker som är inflammatoriskt.

Glöm inte att för de allra flesta ledsjukdomar är rörelse och motion bra. Du kan förebygga ledvärk genom att motionera och röra dig regelbundet. Personer som tränar regelbundet har mindre ont i lederna. Rörelse och motion stärker musklerna och lederna samt motverkar övervikt. En viktminskning på några kilo kan hjälpa mycket, framför allt när det gäller värk i höfter, knän och fotleder. För de flesta minskar ledvärken i sol och värme så om du har tid och råd kan du ju alltid ta tåget till ett varmare klimat. Annars kan du testa nyponpulver.


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s