Vecka 37

Alla har någonting att känna tacksamhet över. Kanske har du ben som fungerar att gå på, mat för dagen eller en varm säng att sova i. Du kanske inte har exakt det du önskar men du har något. Jag försöker att se det jag har och inte bara det jag vill ha. Varje dag strävar jag efter att känna tacksamhet och glädje över det jag har. Det är nyckeln till lycka för mig. 

Om du ser på livet som en kamp eller en strid är det svårt att känna tacksamhet. Istället blir livet något som du ska uthärda och lycka något som du ska förtjäna. Att tackla livet från det hållet, med den utgångspunkten, verkar inte kul. Kom ihåg att alla människor kämpar med saker. Även de som samtidigt kan känna tacksamhet.

Att känna tacksamhet betyder inte att du behöver sluta drömma och sträva efter saker. Det betyder inte att du måste sitta tillbakalutad hela dagarna och nöja dig. Att känna tacksamhet innebär att du uppmärksammar det goda som sker runt dig och även det goda inuti dig. Om du ser på livet ur ett större, mer andligt perspektiv snarare än ur ett snävare, mer egocentriskt, är det lättare att lära sig att känna tacksamhet. Du har fått livet i en gåva och det är upp till dig att uppmärksamma och uppskatta det. Lär dig att acceptera sakernas tillstånd, sakta in, släpp motståndet, släpp kontrollen. Ta hand om det livet som har givits till dig.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s