Förlåtelse, Hjärtats väg till läkedom

Jag vill verkligen tipsa om den här boken Förlåtelse, hjärtats väg till läkedom av Gerald G. Jampolsky. De flesta av oss har nog något gammalt som ligger och gnager i oss och tar kraft. Kanske kan förlåtelsen vara din väg framåt. Boken är skriven på ett lättförståeligt sätt och förklarar varför så många av oss tycker att det är svårt att förlåta. Att hålla fast vid gamla oförrätter och inte förlåta är ett beslut du tar att fortsätta lida. Boken beskriver vad orsakerna är till att vi är så oförsonliga och hur våra egon fungerar för att vi ska kunna rättfärdiga detta beteende. Vår oförmåga att förlåta har bieffekter som i längden kan skada vår hälsa.

Förlåtelsen är en metod du kan använda för att lämna det förflutna bakom dig och med samlad livskraft leva i nuet. Konsten att förlåta handlar enligt Jampolsky om att ha viljan att förlåta. Förlåtelsen är en process som sker med ett steg i taget och det vi behöver förlåta hos andra är ofta något i oss själva som vi försöker gömma undan. Låt det ta tid. Förlåtelsen ska inte betraktas som någon form av självutplånelse. Tvärtom handlar det om att du har bestämt dig för att bli en hel och lycklig människa.

Du hittar förhoppningsvis boken på ett bibliotek nära dig. Och om du inte hittar den så kan du låna den av mig. Det är bara att fråga. Lycka till!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s