Vecka 36

Jag har rensat ut saker de senaste dagarna. Gått skoningslöst från skåp till skåp och slängt, skänkt, sålt och eldat upp. Det finns ingen mening för mig att äga för många saker. Jag hittar ingen njutning i att hamstra prylar som blir liggande utan att varken bli älskade eller använda. Det enda jag får ut av det är att de tar energi av mig, gör mig stressad och splittrad. Mitt mål är alltid att bara äga saker som jag använder regelbundet. Jag är sällan nostalgisk över prylar, tänker att de minnen som fastnar de fastnar och de som glöms var kanske inte så viktiga för helheten ändå. Jag släpper taget och får mer luft i mitt fysiska rum.

Jag vet att många människor är väldigt noga med att ha mycket förvaringsyta i sina hem. Jag tänker tvärtom. Så liten förvaringsyta som möjligt gör att jag bara kan äga det mest nödvändiga. För många garderober, skänkar och hyllor samlar onödiga prylar. Men om nu utrymmet ändå redan finns betyder det inte att det till varje pris måste fyllas. Saker som står tomma öppnar upp för en ny värld. Jag har en hel vind som står tom. Två faktiskt när jag tänker efter. En förrådsbod står helt tom varje sommarhalvår då utemöblerna fått flytta ut. Vårt garage är utrensat och innehåller bara saker vi behöver. I friggeboden går det att bo om en får lust, utan att röja i två dagar för att komma fram till sängen. 

En dag för inte så länge sedan snubblade jag över det här citatet: ”Let your home reflect who you are and want to become, not who you have been.” Det tog skruv I mig vill jag lova. Längst in, högst upp i en garderob har det legat en trave med dagböcker som jag skrivit under många år. Varje gång jag ser dem blir jag helt matt samtidigt som jag tänker att det ju inte går att slänga dem. Absolut inte. Ens eget liv liksom. Men så läste jag det där citatet och tänkte om. Nu har jag suttit i dagar och läst igenom böckerna en sista gång och för varje jag slänger, släpper jag samtidigt taget om det som var. Det är väldigt skönt. Nu är nu och jag behöver inte för alltid minnas det som en gång var. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s