Vecka 34

Sommaren fick ett abrupt slut och regnet vräker ner från en tung himmel var och varannan dag. Så fort solen tittar fram skyndar jag ut till solsängen som står på altanen och kavlar upp ärmar och ben för att fylla på kroppen inför hösten. Ladda det som laddas kan. Temperaturen har sjunkit betydligt och jag ligger där och låtsas att det fortfarande är behagligt. Fast egentligen är det redan över. Har jag tur kan jag få några fina dagar i slutet på augusti och början på september. Men bara om det är ett bra år. Ett lätt ångesttryck ligger och lurar runt hörnet. Som det alltid gör när sommaren lider mot sitt slut och allt vissnar. Döden är sorglig.

Det är nu jag måste jobba hårt på humöret och inställningen. Attackera allt från rätt håll, på rätt sida. Hålla modet och hoppet uppe. Genomlida livet i för många månader. Samma sak varje år. Jag ligger kvar på solsängen när solen går i mörka moln och dropparna åter börjar trilla från himlen. Mina tunna bomullsbyxor och min t-shirt drar girigt åt sig vattnet. Hårslingor smetar fast på kinderna och min halvt urdruckna kaffekopp fylls med en blaskig vätska. Men ingenting av det gör någonting. Jag kan ligga kvar i regnet hela dagen om det skulle behövas. För i år är ingenting sig likt. I år är inte sju månader av livet en transportsträcka till framtiden. De känslorna som kommer per automatik när väderväxlingarna sveper fram får inget fäste i år. Jag har slitit som ett djur. Under lång tid nu. Försummat, försakat, låtit bli. Jag har hamstrat, lagat och sparat. Och nu står jag här med hösten och vintern flåsande framför mig. Årstiderna som hungrar efter att sluka det mesta av mitt välbefinnande. Jag skrattar högt i regnet. Ingen kommer att sluka mig i år. Jag ska inte vandra i mörker och gråbrunt i sju månader. Jag har nått mitt mål. När hösten river som bäst och naturen dör kommer jag att packa en väska och åka till ett annat hem. Och jag kommer att vara så äckligt lycklig. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s