Vecka 32

Känner mig lite svalt inställd till höstmodet tjugohundranitton. Är inte sugen på varken damigt, axelvaddar, skinnbyxor, cape, stickad klänning eller kostym. Kanske kommer jag matcha ett rutmönster med ett annat. Kanske slänger jag på en Bucket hat på huvudet och en maxi-väska över axeln om jag får feeling. Men det är inte troligt.

Något år in på tvåtusentalet hittade jag två av min mammas kavajer med tillhörande byxor i något sliskigt syntetmaterial. De hade hamnat längst in i garderoben i takt med att tiden rört sig från åttiotalet. Vi låg på hallgolvet och kved av skratt när jag hade modevisning i chockrosa och turkos. Det var axelvaddarna ihop med det fyrkantiga snittet på kavajen som fick oss att bryta ihop. Jag ställde mig upp flera gånger och tittade mig i spegeln bara för att åter känna skrattet välla inifrån. Det såg så hysteriskt roligt ut att det inte gick att stå på benen. Jag börjar skratta bara jag tänker på den stunden. Men, så klart kommer den starka siluetten med markerade, extra stora axlar tillbaka. Allt mode går igen, fast i nya tappningar. Jag kan inte lova att jag inte kommer bryta samman om du möter mig med oproportionerligt stora axelvaddar. Det är något extremt komiskt med enorm axelvidd. Jag har svårt att tro att jag kommer följa just den trenden i höst.

Tjugo nyanser av beige eller en vid midi-kjol låter inte heller så lockande. Kanske plockar jag fram något blommigt ur garderoben när hösten hänger tung utanför och jag behöver färg. Kanske kommer jag markera midjan med ett bälte eller dra en knallgrön topp över huvudet. Men jag vet inte. Just nu känns jeans och en varm tröja gott nog. Men när löven dalar mot marken och naturen är brun och grå så är det ändå inte helt otänkbart att jag kommer att gå igång på grunge-modet igen. Eller så åker jag hem. Det hem där det är varmt nog för shorts och linne året om.

Bild lånad från: https://www.globalblue.com/destinations/italy/milan/milan-fashion-week-aw19-trend-report#slide3

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s