Håll liv i spanskan

Jag ser på spanska serier regelbundet för att bli bättre på språket. Rekommenderar verkligen det. Här är tips på vad du kan kolla på på Netflix och urplay.se.

La Casa De Papel

Min absoluta favorit är La Casa De Papel. Har sett den två gånger men funderar på att se om den igen. Åtta rånare tar gisslan och låser in sig i Kungliga spanska myntverket. Samtidigt manipuleras polisen av mannen som är hjärnan bakom kuppen till att genomföra hans plan.

Nu finns även säsong tre på Netflix. YES!

Skam España

Behövs väl ingen närmre förklaring. Skitbra och ungdomlig serie. Bra dialog och mycket vardagligt prat som är perfekt att lyssna på för att snappa upp kommentarer och språket.

Första säsongen av Skam España handlar om Eva som tvingas skaffa nya vänner efter en konflikt med hennes tidigare bästa vän. Hon hamnar i en grupp med tjejer som satsar på att ordna en storslagen resa vid terminens slut, men för att klara det behöver de stiga i skolans sociala hierarki. Finns på urplay.se och finns även i tysk och fransk version.

Grand Hotel

Jag plöjde Grand Hotel tre säsonger på kort tid. Serier av det här slaget är inget jag vanligtvis ser på men för att hålla igång spanskan är det väldigt bra. Bra och lagom långsam dialog som gör att en hinner höra och nöta in ord och fraser.

Serien handlar om Julio som upptäcker att hans syster Cristina har försvunnit från Grand Hotel under mystiska omständigheter. Han infiltrerar hotellet för att ta reda på sanningen genom att ta anställning som betjänt. I serien får tittaren följa de olika arbetarna och ägarna i oändliga turer fram och tillbaka. Toppen serie att titta på i språkligt utbildningssyfte, inte superkul serie för övrigt.

Elitskolan

När tre tonåringar från arbetarklassen börjar på en exklusiv spansk privatskola leder krocken mellan dem och de rika eleverna till mord. Bra serie och bra skådespelare.

Tycker att María Pedraza är fantastisk.

Mar De Plástico

Mar de plástico utspelar sig i södra Spanien i den fiktiva staden Capoamargo där inspektör Hector måste utreda mordet på flickan Ainhoa. En resa och en utredning som snart ska visa sig handla om något mer än ett bestialiskt mord. Campoamargo präglas av en konflikt mellan svarta och vita, vilket blir ett väldigt starkt sidospår i historien. En lysande serie med briljanta Rodolfo Sancho.

Fugitiva: På flykt

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är aaaabbg024dsdx9urck_zx7vktt-lgngluejsytxjcunwcy043pttbbr-jrdamifpf1jx82num6j8xxtkb5sfugtt13gi3m5rktsqg.jpg

En kvinna som misshandlats i hemmet iscensätter en komplicerad plan som ska skydda familjen, både från hennes mäktige make och hans hämndlystna fiender. Spännande och fartfylld serie som utspelar sig i Spanien och Mexico.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är e59e88c81a52109e1a7980a53ac86fea26b65fda.jpg

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s