Vecka 28

Jag har tagit flyget. Ja, jag har tagit flyget. Och jag har lika liten skyldighet att förklara varför som du har rätt att döma. Jag är i ett annat land när du läser det här. Ett varmare land. Ett land där jag känner mig mer hemma. Vi har hyrt en lägenhet i utkanten av en liten by med vindlande gator. Jag ska ligga vid poolen och läsa, simma i Atlantens vågor, äta vegansk mat på ställen jag googlat fram. Tidigt på mornarna, innan kaféerna och butikerna har öppnat, ska jag springa längs strandpromenaden. Andas rytmiskt och svettas. 

En gång i timman slår klockan på den vita kyrkan vid torget. Gamla människor kommer sitta på parkbänkar och le när jag går förbi. Jag ska dricka kaffe i den gamla stadskärnan och långsamt spankulera på smala gator. Doften från bagerier kommer förföriskt locka mig att stanna och handla. Lokala hantverkare kommer sälja saker till mig och frukten som handplockats på ön kommer smaka annorlunda och mycket. Runt mig kommer det talas på ett annat språk, jag ska lyssna och lära. Kanske slår en dröm in, kanske inte. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s