Vecka 26

Den enda bekräftelse som du egentligen behöver är den du ger dig själv. Att ständigt försöka imponera på andra för att få bekräftelse är lönlöst i längden. Det är nämligen ändå aldrig tillräckligt. När du fokuserar på att få bekräftelse utanför dig själv kommer du aldrig att vara nöjd inombords eller tillfreds med den bekräftelse du får mer än för en liten stund. Bekräftelsen du behöver är den inifrån dig själv och ingen annan kan ge dig det du behöver. Det du letar efter är ditt eget godkännande. 

Jag har mött vuxna människor som helt är beroende av andra människors bekräftelse för att känna sig bra och värdefulla. De här personerna behöver lära sig att acceptera sig som den de är, öva sig i att se värdet i sina egna åsikter och bedömningar och utveckla sin självkännedom. De behöver inse att det är betydligt viktigare vad de själva tycker om sig och sådant som rör dem än vad någon annan tycker. 

Älska dig själv för den fina människa som är du och allt det goda som du gör. Det är inte egoistiskt att uppskatta och bekräfta sig själv. Tvärtom är det snarare egoistiskt att kräva bekräftelse från sin omvärld. Nästa gång du försöker imponera på någon påminn dig då om vem du behöver bekräftelse från egentligen. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s