4 filmtips till helgen

Folk man kan lita på:

Efter att arkitekten Bea blivit bedragen av sin partner med nummer två på hans ”frilista” återvänder hon till sin hemstad och tar hjälp av sin excentriska familj för att utvärdera sitt liv. Mysig film som fick mig att le. Tycker att den här tokiga och härliga familjen tacklar sina problem på ett befriad och skönt sätt.

Finns på Netflix.

The book of Henry:

I det här dramat möter vi Susan (Naomi Watts), en ensamstående tvåbarnsmamma i en liten förortsstad. Hennes äldste son Henry är ett 11-årigt geni som inte bara sköter familjens ekonomi, han är också ett stort stöd för sin mamma och yngre bror. Ibland är saker inte som de verkar. När Henry upptäcker att grannflickan bär på en fruktansvärd hemlighet börjar han utarbeta en egensinnig plan för att hjälpa henne. Sorglig men fin film om hur livet plötsligt kan kastas omkull.

Finns på Cmore.

Återträffen:

I sin långfilmsdebut använder konstnären Anna Odell sig själv för att iscensätta klassåterträffen som hon aldrig blev bjuden på. Det är en film om mobbare och mobboffer, om osunda hierarkier i en skolklass och maktstrukturer. Väldigt bra och tänkvärd film. Lämnar en med en obehaglig känsla i magen och med en del funderingar. Som bra filmer ska göra. Filmen belönades med Guldbagge för såväl bästa film som bästa manus.

Finns på Cmore.

Get ready with me:

En elev gör en film om hur man lyckas med ett självmord och en lärare tolkar det som ett rop på hjälp. Obehaglig och sorglig kortfilm om att äta eller ätas.

Finns på Svt.play.

https://www.svtplay.se/video/22387750/get-ready-with-me

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s