Vecka 24

Det blåste så kallt att jag till slut började skratta. Regnet vräkte ner i sidled och mina ljusa jeans blev en nyans mörkare. Du tittade storögt på mig och började skratta du också där vi sicksackade mellan vattenpölarna på den dystra parkeringen. Himlen hängde hotfull ovanför som en annalkande apokalyps. Karuselldörrarna stannade när vi skyndade oss att söka skydd. Vi ryckte på axlarna och låtsades att det inte var vi som gått för nära glaspartiet. Du log mot mig och sa att om fyra månader kommer vi gå i shorts och linne och dränka vinterhumöret med solsken. 

Vi handlade alldeles för mycket den dagen. Köpte allt vi var sugna på, allt vi behövde och en del som vi i stunden tänkte att vi behövde men som vi senare kom på att vi faktiskt inte hade behövt. Vi var lite väl högljudda i affären. Flamsade lite väl mycket, skrattade lite väl högt. Det tog oss nästan två timmar att handla färdigt trots att affären var ganska liten. Du lusläste på förpackningarna i jakt efter rätt ingredienser och jag stod så länge vid vissa hyllor att jag började tänka på annat. Kassörskan undrade om vi behövde hjälp när du använde scannern som mikrofon i några sekunder. Jag bad om ursäkt och lekte vuxen. 

Vindrutetorkarna jobbade frenetiskt på hemvägen. Jag körde extra långsamt när regnet studsade mot vägbanan. Du spelade din favoritlåt på repeat hela vägen hem. Mina byxor var blöta i flera timmar innan jag till slut bytte om. Du sa att du längtade bort och jag undrade som vanligt varför jag fortfarande var kvar. 

Idag är det nästan trettio grader varmt. Jag ligger på bryggan och min hud är precis lagom tempererad. Träet knakar mot metallfästena när vattnet rör sig. Eller om det är metallen som knakar mot träet. Du skriker högt när ditt huvud kommer upp ovanför ytan. Det är inga ord som lämnar din mun, bara ett djuriskt läte i en ljus tonart. Det låter som lycka. Jag rycker till när kalla vattendroppar, som flyger genom luften från dina rörelser, nuddar min kropp. Vattnet är endast sexton grader varmt men livet är ändå helt perfekt i den här stunden. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s