Kronchakrat

Idag har vi nått det sista chakrat, kronchakrat. Det är beläget precis ovanför vårt huvud, cirka fyra fingrar ovanför hjässan. Kronchakrat är det chakra som förbinder oss med högre energier och universum. Genom kronchakrat kan de här energierna även nå våra chakra med lägre frekvenser. Det sjunde chakrat står för kunskapen om individens sanna väg och förmågan att leva därefter. Ett blockerat chakra kan visa sig i en vägran att tro på livets andliga dimensioner. Din tanke blir inskränkt och du har ofta en stark rädsla för döden. Kronchakrats element är inre ljus.

Ett överaktivt kronchakra kan ge religiös fanatism och du kan ha svårt att stå med båda fötterna på jorden. Du kan få en överdriven tro på dig själv vilket ofta leder till att människor runt dig har svårt att ta dig på allvar. Ett underaktivt kronchakra kan göra att du känner att livet saknar mening. Livet kan kännas tomt och du har ingen vilja att utvecklas andligt eller utveckla ditt inre jag. Du kan känna dig mycket rädd för döden och du kan även ha problem med balansen samt vara klumpig i dina rörelser.

Sjukdomar som kan uppstå vid ett obalanserat kronchakra sägs vara oro, psykoser, depression och problem med nervsystemet.

Ett kronchakra i balans ger total frid och djupt varande. Du har en känsla av att allting hör ihop. Du bryr dig om andra med vetskapen att vi alla är ett. Ett balanserat chakra ger en stor intuitionsförmåga, tillgång till en stor visdom och du är medveten om att du är en andlig varelse. Att öppna kronchakrat innebär att ständigt gå vidare mot en djupare förståelse av livet och till sist nå full insikt. Alla andra chakran måste vara i balans för att man ödmjukt ska kunna böja sig inför det oändliga i sitt kronchakra. Du kan balansera ditt kronchakra genom att visualisera en lila eller vit färg vid sitt kronchakra. Att äta ren mat, dricka mycket vatten och meditera är andra bra sätt att balansera chakrat på.

En yogaövning för kronchakrat är Shakti pose. Sitt i meditationsställning. Knäpp händerna med vänster lillfinger underst och håll tumspetsarna mot varandra. Håll händerna 10–15 cm rakt ovanför hjässan. Andas eldandning, alltså korta, snabba andetag genom näsan, i 1–3 minuter. Låt magen röra sig ut och in i takt med andningen.

https://yogobe.com/se/yoga/stilar/chakra/chakra-1-till-7

lotusblomman.nu

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s