Vecka 22

Jag har förlåtit. Många personer, många gånger. Länge tänkte jag att personer förtjänade min vrede och att jag var stark som inte förlät. Jag höll hårt i den distans som skapas till personer som en inte förlåter, det var mitt sätt att hålla dem på avstånd. Jag styrktes av den makt som jag trodde att jag fick över andra genom att vägra förlåta. 

Till slut började det äta på mig. Jag närde skuggorna från det förflutna med fientliga tankar och vrede. Att känna vrede, ilska och hat tar kraft och jag blev den som led. Jag insåg till min förskräckelse att receptet på lidande är att inte förlåta. Det var en hård insikt att ta in. En klok person lärde mig då att förlåtelse inte är samma sak som att instämma i vad någon gjort eller att du håller med dem. Det innebär inte att du ger ditt godkännande till ett kränkande beteende eller att du tycker att de handlingar som gjort dig illa var rätt. Den förståelsen gav mig mod att våga förlåta. 

Förlåtelse är en bro till kärlek, frid, glädje och lycka. Det är den bro som gör det möjligt att säga farväl till skuld, anklagelser och skam. Genom att förlåta tar du ansvar för dig själv och ditt välmående. Du avlägsnar de hinder som står i vägen för kärlekens närvaro i dig. Det är ett beslut att inte längre lida utan istället läka och rena hjärtat och själen. Att förlåta innebär att leva och älska fullt ut. Förlåtelsen sätter oss i förbindelse med allt som är heligt, med det som ligger bortom vår föreställningsförmåga. Den skapar möjlighet för oss att göra det som vi kom hit för att göra. Receptet på lycka är förlåtelse. Förlåt för din skull. Du är värd den befrielsen. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s