Pannchakrat

Kroppens sjätte chakra är pannchakrat och finns strax ovanför näsroten i höjd med ögonbrynens överkant. Det kallas ofta för ”tredje ögat”. Pannchakrat står för den mentala delen av dig, dina drömmar, målbilder, synen på livet samt din självbild. Din medvetenhet, dina tankar, dina insikter, ditt minne och din samlade erfarenhet finns här. Chakrats färg är indigo och elementet är ljus. Med ett pannchakra i obalans dömer du lätt människor och situationer, vilket kan leda till en rad av dåliga val. En obalans kan visa sig som verklighetsflykt och stort fokus på att bara det materiella är verklig.

Ett överaktivt pannchakra kan ge hallucinationer och mardrömmar. Det kan göra att du blir för intellektuell och du kan få ont i huvudet och problem med synen. Ett underaktivt pannchakra kan ge problem med minnet och ge dig svårigheter att lära nya saker. Du kan få svårt att förstå den andliga världen och ha svårt för att känna empati och intuition.

Ett obalanserat pannchakra sägs kunna ge sjukdomar som huvudvärk, synfel, koncentrationssvårigheter, migrän, nervositet och melankoli.

Då pannchakrat är i balans har du lätt att lära och komma ihåg saker, du kan göra snabba bedömningar, ha klara visualiseringar och du har en god självinsikt. Med ett balanserat chakra blir det möjligt att leva utifrån en djupare intuition. Du får en utvecklad intuition samt en förmåga att se bortom det vanliga. Ett pannchakra i balans underlättar också för kontakt med dina guider och ditt högre jag. Du kan tänka färgen indigo vid platsen för pannchakrat för att balansera det. Att vara ute i solen, stimulera synen genom att titta på vackra saker samt att klä dig i indigo kan hjälpa för att skapa balans. Meditation är bra om du behöver stilla dina tankar.


En yogaövning för pannchakrat är Tratakum. Sitt i meditationsställning med ett tänt ljus i ögonhöjd framför dig. Titta utan att blinka på den mörka delen av ljuslågan i 3 minuter. Andas med långa djupa andetag. Avsluta genom att andas in och sluta ögonen. Ta bilden av ljuset innanför dina slutna ögonlock och placera den vid tredje ögat.

https://yogobe.com/se/yoga/stilar/chakra/chakra-1-till-7

lotusblomman.nu

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s