Vecka 21

Det finns hundramiljoner anledningar att använda som ursäkt för att slippa anta utmaningen som krävs för att förändra ditt liv i den riktning du vill att det ska röra sig. Hundra miljoner ursäkter och några få brinnande argument. Vilka är dina alternativ? 

Vill du sitta på sängkanten på ålderns höst och tänka att du borde ha gjort det där du drömde om. Sitta där och göra några enkla övningar som gör det lättare att komma upp ur sängen och bittert inse att det är för sent. Att tiden faktiskt tog slut. Att livet pågick och sprang förbi och du hann inte med. Eller egentligen hade du hunnit, du vågade bara inte kasta dig ut i det okända. 

Det okända är skrämmande. Det är en del av utmaningen. För tänk om du gör den där livsomvälvande förändringen och ångrar dig. Tänk om livet blir sämre när den där drömmen är nådd. Tänk om det inträffar oförutsedda händelser som gör att förändringen inte blir till det bättre. Tänk om allt går åt helvete. Men tänk om det inte gör det. 

Jag är en rörlig person. Det är av största vikt för mig att livet rör sig framåt. Jag blir otålig och väldigt uttråkad av stagnation. Utveckling och framåtrörelse gör mig pirrig och glad. Även jag kan skrämmas av förändring. Men jag skräms inte lika mycket som jag njuter av utmaningen som krävs av en då en kastar livet upp och ner en stund. Den känslan vinner över rädslan.

Jag har lärt mig av livet att en flytt bort inte utesluter en flytt tillbaka, en uppsagd tjänst utesluter inte en återgång, en avslutad relation utesluter inte försoning i framtiden. Med det förhållningssättet i bakhuvudet är inte förändring så skrämmande. Jag har flyttat och bytt jobb fler gånger än någon annan som jag känner. Det har utvecklat mig, härdat mig, format mig. Alla val har lett mig framåt och jag har aldrig ångrat de steg jag tagit. Allt var meningen.

Människan är fenomenal på att hitta lösningar ur situationer som inte blir som vi tänkt. Om du vill men är rädd, tänk att du har kraften att ta dig framåt även om ditt kast först ser ut att bli ett snedkast. Du kommer fixa det. Du kommer ordna det för dig. Med den vetskapen är det inte lika läskigt att släppa taget om det trygga för att röra sig mot sin dröm. Känslan av att kasta sig ut är oslagbar. Läskig, levande och kittlande. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s