Saker jag testat det senaste

Pease, färs gjorda på svenska gröna ärtor. Gjorde en färssås som blev god ihop med spagetti. Bra mat för framtiden. Synd att den inte är ekologisk.

Har testat i flera omgångar nu att läsa färdigt den här boken. Men jag vet inte. Jag är absolut inte såld. Författaren säger att man ska se boken som ”en introduktion till mänskligt beteende och dialog” men mycket är ganska tramsigt tycker jag. Om du vill ha en trovärdig bild av människors beteenden finns det andra böcker som är mycket bättre att läsa.

Jag har sparat pengar och skrapat bort mossa från takpannor själv genom att varva liggande ställning med sittande ställning och borste och skrapa i händerna. Kan vara något av det farligaste jag gjort på flera år på grund av att takets fall är väldigt brant. Jag tappade fästet i några sekunder och gled. Hann tänka fascinerande många tankar innan jag fick fäste igen. Vägde olika alternativ mot varandra. Tänkte på var det skulle vara bäst att lägga tyngdpunkten precis innan fallet, om jag skulle kunna nå upp till takåsen för att få grepp, om det skulle göra väldigt ont i ryggen när jag landade på marken, om det fanns något ställe utan mossa där mina sneakers skulle få fäste innan jag gled utför kanten, om stupröret skulle hålla och fungera som stopp, vilken hastighet jag skulle ha innan själva fallet, till exempel. Nästa gång har jag lovat mig själv att betala någon kunnig person för att utföra jobbet fackmannamässigt.

Oatlys glass Salty Caramel Vanilla är vegansk så klart och testpanelen här tyckte att den var hysteriskt god. Eller som en dessertkock skulle ha sagt: ”Len och krämig textur, där salt kolasåsrippel perfekt balanserar upp den söta vaniljglassen.”

Jag har gjort min första drömfångare. Pyssligt och meditativt. Blev nöjd. Inväntar leverans av syntetiska fjädrar. Hur sjukt är det inte att det går att köpa fjädrar från djur för några enstaka kronor. Fjädrar och dun kan tas från fåglar på två sätt; dels efter slakt av djuren, dels genom plockning av levande fåglar. AJ! Nästan alla fjädrar du ser i butiker kommer från djur.

Håller på med trettio dagars utmaning med Squats. Första dagen femtio stycken, sista dagen tvåhundrafemtio. Är på dag tio med hundra stycken. Det bränner i benen. Känns som en omöjlighet att klara tvåhundrafemtio i ett svep. Men jag kämpar vidare. Vi får se hur det går.

Jag är lite sen på bollen men jag började kolla igenom Robinsson-avsnitten härom veckan. Har inte sett programmet sedan innan millenieskiftet men det är faktiskt ganska kul. Skönt att vila blicken på sandstränder och hav om inte annat. Tur att Carl Hamilton åkte ut tidigt. Han är något av det mest obehagliga jag sett på teve. Visst, det är teve, jag fattar. Men den tröttsamma alfahanne-attityden är ju inte särskilt modern. Och att hänvisa till en kvinna som den korta och tjocka år 2019. Fy skäms.

https://www.tv4play.se/program/robinson

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s