Solarplexuschakrat

Idag är har vi kommit till kroppens tredje chakra, solarplexuschakrat. Varje söndag kan du läsa om ett nytt chakra här och göra en meditation på det aktuella området. Om du har missat tidigare söndagar går det bra hänga på ändå. Här finns länkarna till de två tidigare inläggen.

https://almavega.com/2019/04/21/rotchakrat

https://almavega.com/2019/04/28/sakralchakrat

Kroppens tredje chakra, solarplexuschakrat, är beläget strax ovanför naveln. Här finns centrum för vilja, kraft, självkänsla och självdisciplin. I solarplexuschakrat har vi vårt energicentrum som lagrar och ger livsenergi till hela vår kropp. Här sitter också vår magkänsla. Då chakrat är i obalans kan du uppleva kraftlöshet och problem med att stå upp för dig själv. Ditt beteende styrs ofta utifrån rädsla och inte kärlek eftersom obearbetade känslor, speciellt ilska, lever kvar. Chakrats element är eld.

Om du har ett överaktivt solarplexuschakra reagerar du lätt på saker. Du kanske blir arg lätt eller får andra känslomässiga problem. Du har en stark vilja av att allt måste vara på ditt sätt och en känsla av att allting måste vara perfekt. Du är snabb att kritisera andra människor och tenderar ofta att försvinna in i ditt arbete.

Vid ett underaktivt solarplexuschakra kan du lätt bli passiv och ha problem att ta dig för saker. Du kan få problem med din självkänsla och kan känna att du inte duger. Du kanske oroar dig mycket för vad andra tycker om den du är och det du gör. Du kan ha lätt för att misstro andra människor.

Sjukdomar som kan uppkomma vi ett obalanserat solarplexuschakra sägs vara diabetes, anorexi, bulimi, magsår, magkatarr, gallsten, reumatism, gulsot och andra leverobalanser.

Då solarplexuschakrat är i balans har du kontroll över dina tankar och känslor. Du är nöjd med den du är, uppskattar människorna runt omkring dig och kan vara dig själv. Med ett balanserat chakra används energin för att uppnå de mål som du satt upp. Du kan använda din personliga energi på ett kärleksfullt och harmoniskt sätt för att göra skillnad i den här världen. Med ett balanserat solarplexuschakra kommer självrespekt, handlingskraft och förmåga att ta beslut. Genom att visualisera en gul solros vid ditt solarplexuschakra och se den rena, gula färgen flöda genom det kan du balansera ditt chakra. Du kan också vara ute mycket i solen eller sitta vid en eld för att finna balans.

En yogaövning för solarpelxuschakrat är Ryggvridning. Sitt i skräddarställning. Lägg händerna på axlarna, fingrarna framåt, tummarna bak på ryggen. Håll armbågarna i axelhöjd och ryggen rak. Vrid överkroppen åt vänster på inandning och åt höger på utandning i 1–3 minuter. Låt huvudet följa med passivt i kroppsrörelsen.

https://yogobe.com/se/yoga/stilar/chakra/chakra-1-till-7

lotusblomman.nu

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s