Vecka 18

Jag startade den här bloggen för utmana mig själv att skriva en kort text att publicera varje måndag under femtiotvå veckor. Ganska omgående mynnade det ut i något större men utmaningen kvarstår. Att producera text kräver dock sitt engagemang och min totala närvaro. 

Mitt liv är inte perfekt. Också jag drabbas av stress, av ångest, av sorg. Den här veckan har jag backat allt. Det är så jag gör när det trycker i bröstet, när klumpen i magen inte lossnar, när minsta lilla får stressbarometern att slå över. 

Under veckan som gått har jag bett om hjälp, jag har lagt väldigt mycket ledig tid på att meditera, jag har strukit över i kalendern. I Savasana har tårarna kommit. Långsamma tårar i mig som trängts undan medan jag har funnits där för andra. Genom att acceptera mattheten djupt där inne, som kommit av lång tid under press, kommer energin att komma tillbaka. Jag vet det. Jag har gjort det här förut. 

Den här veckan ska jag vila i Savasana varje morgon och varje kväll. Istället för att fylla på med konstgjord energi ska jag ge mig själv en medveten paus. Det är då energin och inspirationen till slut kommer tillbaka av sig själv. Jag ska ligga orörlig och känna stillheten. Vakenheten ska hjälpa mig att hålla tankar, drömmar och planering på avstånd medan jag håller fast uppmärksamheten vid upplevelsen av hela kroppen som ligger helt stilla. Kroppen kommer inte att ge ifrån sig ett enda ljud, den kommer ligga fullständigt orörlig och bota stress, sömnproblem, oro och nervositet.  Att ständigt prestera är inget att sträva mot. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s