Sakralchakrat

Det andra chakrat, sakralchakrat, är beläget ungefär tre centimeter nedanför naveln och tre centimeter in i kroppen. Det heter svadhisthana chakra som betyder ens eget ställe. Sakralchakrat är förknippat med fantasi, känslor, kreativitet, sexualitet och relationen till andra människor. Det handlar också mycket om balans, bland annat balansen mellan feminint och maskulint. Sakralchakrat har vatten som element.

Om ditt sakralchakra är överaktivt kan det ge bland annat känslomässiga reaktioner, till exempel humörsvängningar och en känsla av att aldrig vara tillfredsställd. Är ditt sakralchakra underaktivt kan du ha svårt med sociala och känslomässiga relationer. Du kan har problem med att skaffa vänner, träffa en partner eller så kanske du känner att du inte är en del av samhället. Då sakralchakrat är i obalans kan du ha svårigheter att visa känslor, känna olustkänslor inför intimitet eller en ovilja till förändring. Andra tecken kan vara ett destruktivt sexuellt mönster eller ett konstant behov av yttre stimuli.

Sjukdommar som kan komma av ett obalanserat sakralchakra sägs vara gynekologiska, klimakterie- och potensproblem, urinvägsbesvär och värk i nedre delen av ryggen.

Då sakralchakrat är i balans är du i kontakt med de egna känslorna. Du fungerar bra i det sociala samspelet och du känner dig kreativ. Ett sakralchakra i balans inspirerar till öppenhet för sinnlighet, acceptans av både behagliga och obehagliga känslor, samt hänryckning. Du kan blasera sakralchakrat genom att föreställa dig ett klart, orange ljus vid chakrat och se hur det strömmar dit ren energi som tar bort alla blockeringar. Det kan vara bra att se över vilka människor du har i ditt liv och bara omge dig med de som ger positiv energi. Om du misstänker att ditt chakra är underaktivt kan du öppna upp för energi genom att försöka träffa fler människor och knyta kontakter.

En yogaövning för sakralchakrat är Kamelen. Sitt på hälarna. Böj ryggen bakåt och skjut fram höfterna, kom upp i knästående med axelbredds avstånd mellan knäna. Stöd nedre delen av ryggen med händerna och böj dig så djupt bakåt som du kan. Ta tag om hälarna och låt huvudet sjunka bakåt. Blunda, tryck fram höfterna och andas med djupa andetag i 1–3 minuter.

https://yogobe.com/se/yoga/stilar/chakra/chakra-1-till-7

lotusblomman.nu

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s