Introvert, Den tysta revolutionen

Måste tipsa om den här fantastiska boken! Jag skulle nog våga påstå att det här är den boken som har gett mig mest att läsa någonsin. Linus Jonkman tar med läsaren på en fascinerande resa genom den introverta världen. Han berättar om sina egna och andras upplevelser som introverta och förklarar skillnaderna på och likheten mellan extroverta och introverta människor.

Att vara utåtriktad och flexibel verkar ofta vara de mest eftersökta egenskaperna på arbetsmarknaden och social kompetens värderas ofta högre än yrkeskompetens. Den som skriker högst får oftast som den vill. Det är en tid då inåtriktade, eftertänksamma och stillsamma karaktärsdrag ofta förväxlas med mentala sjukdomstillstånd eller med blyghet, arrogans och asocialt beteende. Författaren förklarar på ett enkelt sätt hur introverta fungerar och hur extroverta ofta missförstår dem.

Jag tyckte att det var så himla befriande att någon äntligen stod upp för alla de här sidorna som finns inom mig, förklarade dem och hyllade dem. Jag hade aldrig varit med om någonting liknande. Genom nästan hela mitt liv har människor ifrågasatt delar av mig. Sidor av mig som jag egentligen tycker väldigt mycket om själv men som samhället inte har ansett vara det rätta sättet att vara på. Den här boken var en upprättelse för mig. Det är en ynnest att få och våga vara introvert.

Alla borde läsa den här boken!


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s