H&M Conscious Collection

Tänkte bara slinka in här och tipsa om H&Ms fina Conscious Collection. Kläderna görs av ekologisk bomull och delvis av återvunnen polyester.  

Tycker att den här kollektionen är himla fin. Den får mig att drömma om sommaren. Det gör jag i och för sig alltid. Men skir, krinklad chiffong, spets, knytband, volangkant och smock kommer garanterat gå hem i sommar.

Tycker det är väldigt bra att klädindustrin börjar ta ansvar för miljön. Det är ju trots allt väldigt miljöbelastande att tillverka kläder. Det krävs stora mängder kemikalier, vatten och energi för att framställa fibrer, färga och tillverka tyger och transportera kläder.  Ekologisk bomull odlas utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, och innehåller heller inga genmodifierade organismer. Och det är lika mjuk som vanlig bomull. Så handla smart om du ska handla.

Om du blir inspirerad att handla, handla med måtta. Köp ett eller två plagg och använd dem dem ofta. Du behöver inte köpa nytt till varje tillställning du ska på. Och kolla först i garderoben, kanske har du redan något som liknar det du blir sugen på.

Den som fortfarande trodde att ekologiska kläder var tråkiga, enfärgade basplagg måste väl ha fått motsatsen bevisad nu. Okej våren och sommaren, vi är redo.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s