Fem serier jag sett det senaste.

Störst av allt på Netflix.

Störst av allt är ett svenskt kriminaldrama baserat på författaren och juristen Malin Persson Giolitos roman med samma namn. Serien är den första svenskproducerade originalserien för Netflix. Efter en skolskjutning grips 18-åriga Maja och anklagas för mord. Rättsprocesser och åtal varvas med tillbakablickar där tittaren får följa Majas och Sebastians liv genom vilda fester och gnistrande tonårskärlek. Jag såg alla avsnitt på två dagar vilket betyder att jag tyckte att den var fängslande värre. Felix Sandman och Hanna Ardéhn i huvudrollerna är grymma.

Sommaren med släkten på Kanal 5.

Lättsam, enkel, förutsägbar men ganska kul serie som börjar med Jens och Åsas första dag på semestern då de äntligen ska få ta över sommarstugan i skärgården från Åsas föräldrar. Stuglivet visar sig dock vara mer prövande än de trott och igenkänningsfaktorn är hög när släkten drabbar samman.

Grace & Frankie säsong 5 på Netflix.


Så mysig serie tycker jag! En av mina absoluta favoriter. Har sett alla säsonger och väntar med spänning på säsong 6.

Relationen mellan Grace och Frankie förändras drastiskt när deras makar berättar att de är homosexuella och kommer börja leva tillsammans. Deras liv vänds upp och ner när de nu blir singlar i 70-års åldern. Serien handlar om hur vänskapen växer fram mellan Grace och Frankie, trots deras kontraster och olikheter, och deras slingriga väg till att skapa sig ett nytt liv. Underbar och hoppfull serie. Jag älskar den.

You på Netflix.

You är en psykologisk thriller som är baserad på boken You av Caroline Kepnes. Serien handlar om Joe som arbetar i en bokaffär i New York och blir besatt av en kvinna med författardrömmar. Han börjar kartlägga Becks liv och tar till allt mer extrema åtgärder för att bli en del av hennes liv. Det är väldigt intressant att följa allt som händer utifrån Joes perspektiv och ibland är gränsen för vanlig nyfikenhet och farlig besatthet otäckt tunn.


Dirty John på Netflix

Debra, en framgångsrik inredningsdesigner i Newport Beach, OC, tror att hon äntligen hittat den rätte mannen när hon träffar John. Debras döttrar är säkra på att John är galen och försöker tala förstånd i sin mamma utan att lyckas. Debra faller för hans lögner och manipulation och konsekvenserna är inte nådiga. Intressant och spännande berättelse om hur en person spinner ett nät av lögner. Baserad på en sann historia.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s