Vecka 15

Jag sitter med benen utsträckta rakt framför mig och väntar. Att slå ihjäl tid har aldrig varit ett problem. Klinkerplattorna i beige och ljust terrakottafärg ligger i perfekta rader i korridoren. De ljusa träbänkarna står tomma. Då och då passerar människor, alla på väg någonstans. Jag hör musik på håll. Det ringer i någons mobil. Någon svarar och konverserar i ett par minuter på ett språk jag inte förstår. Från den intilliggande idrottshallen hörs gälla gnissel. Jag gissar att det är inneskor som möter hallgolvet. Kanske är det några droppar svett emellan. 

Min blick dras naturligtvis till de två stora fönsterrutorna. Människor vill alltid titta ut. Den övre glasrutan går ända upp till taket. Utsikten är klassisk här. Öppen yta med gräs, träd som sticker upp här och var, hus framför skogskanten längre bort, gångvägar i asfalt som letar sig fram och förbinder. Mina andetag är lugna efter fyrtiofem minuters stillasittande utan att röra någonting. Jag har tagit in precis så mycket intryck av min omvärld som mitt inre vill ha. Plattorna i taket har små hål som jag tycker bildar ett väldigt fint mönster. Jag tittar på det i flera minuter tills nacken känns lite stel och jag väljer att sänka ner hakan en bit. När exakt en timma har gått reser jag mig upp och går och möter. Efter en timma med mig själv sittande på en bänk är jag en trevlig person som gärna lyssnar på vad den jag möter upplevt under samma timma. Jag både lyssnar, har ögonkontakt, registrerar orden jag hör, ser personens minspel och känner av energier. Jag är där. Utan att planera de kommande timmarna samtidigt. Utan att vara upptagen av mitt eget huvud. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s